Kuluttajaliiton lakimies puhelee outoja

Pääosin valtion varoilla toimivan Kuluttajaliiton lakimies, Anni Saari, on saanut selvästi kirjoittamansa toimeksiannon lääketieteen toimijalta tai skeptikoilta. Mutta eivätkö itsenäiset liitot, virastot, koskaan mieti tai kysy asiaa ”uhreilta” tai missä ne ”uhrit” ovat? Tai tässä tapauksessa, eikö kuluttajalla ole oikeutta enää valita? https://www.kuluttajaliitto.fi/blog/2021/03/24/vaihtoehtohoitojen-turvallisuuskysymykset-otettava-vakavasti/

Asiassa on kyse yksipuolisesta markkina- ja asemasodasta, jossa taustalla suurempi toimiala syyttää ja pilkkaa pienempiä. Vastaavaa asetelmaa ei sallita missään muussa yhteydessä, vaan syyttävän pitää esittää konkreettista näyttöä haitoista tai uhreista ja sekin koskee aina vain sitä tapausta. Ihmetyttääkin, miksi niin monet saadaan pelkillä puheilla näihin noitavainoihin mukaan? Jos tiedeuskoisuus on uusi kirkkomme, niin pitääkö siinä tehdä samat virheet mitkä kirkko teki aikoinaan tuomittuaan vääräoppisia?

Kuluttajaliiton toimenkuva ei liene haukkua kansalaisia pilkkanimillä, kuten ”uskomushoitajat”. Nimitys oli sivulla kyllä sittemmin vaihdettu vaihtoehtoinen hoito – mutta kertoo yhdistyksen saaneet toimeksiannon joltakin asenteelliselta taholta. Onko ohjeistava Kuluttajaliitto uskottava, jos he itse syyllistyvät laillisten elinkeinonharjoittajien ja kuluttajien pilkkaamiseen tai tuomitsevat mutujuttujen perusteella?

Jutussa oli tyypillisesti paljon myös virheitä ja kuluneita mantroja. Anni Saari kirjoituksessaan kertoo mm: ” akupunktion tehoa ei ole tieteellisesti pystytty täysin todistamaan”. WHO suosittaa akupunktiota satoihin sairauksiin: https://jounijamsa.fi/tutkimuksia-akupunktiosta/.

– Kukaan ei kiellä Suomessa polkupyörällä ajamista, vaikka sitä on tehty vasta sata vuotta ilman tieteellistä tutkimusta – akupunktiota on harjoitettu ja tutkittu jokuitenkin monta tuhatta vuotta. Mutta mikä menee lakimieheltä pieleen, jos joku vain sanoo jotakin, kuten vanhukset, sairaat ja lapset ovat vaarassa, niin se on sillä puheella faktaa?

Yrittämisen rajoittaminen on laissa säädelty: ”Jokaisella on oikeus lain mukaan hankkia toimeentulonsa valitsemallaan työllä, ammatilla tai elinkeinolla. Julkisen vallan on huolehdittava työvoiman suojelusta.” Suomen Yrittäjät /Elinkeinon-harjoittamisen-vapaus-Suomessa

Medikalisoituminen on laajuudessaan maapallon pahin ja konkreettisin uhka: ihmiselle, eläimille ja luonnolle ja siitä on paljon tieteellistä näyttöä ja havaintoja, joten jokainen luontaisesti avun saanut on askel parempaan – vaikka auttavaa tuotetta ei olisikaan tutkinut- tai omistaisi suurlääketeollisuus.

+3
jouni jämsä

Kansainvälisen CAM-yhdistyksen ja Suomen Yrittäjien jäsen. Epäoikeudenmukaisuutta on Suomessakin yllättävän monessa ja ihmiset manipuloidaan ajattelemaan asioista määrätysti. Eriarvoisuus on valikoidun moralisoinnin johdosta suurempaan kuin koskaan ennen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu