Migreeniviikko 9.-15.9.2024
Nyt on migreeniviikko ja kyseessä ihmiselle rasittava ongelma. Virallinen lääketiede tarjoaa migreeniin perinteisesti vain lääkitystä, jotka voivat olla kovin haitallisia ja eivät perinteisesti korjaa ongelmaa.
Migreeniini on taipumus, kohtauksiin aina syynsä ja muitakin hoitoja kuin lääkitys on olemassa ja eroon pääsykin täysin realistinen. Kyseessä ei ole ”perinnöllinen” sairaus, koska sairauksia ei peritä, vaan yksilön taipumus/ herkkyys. Herkkyyttä voidaan vahvistaa ja laukaisevia tekijöitä kartoittaa.
Potilaiden ikäväksi migreeniäkin hoidetaan liiaksi kaupallisesti, vaikka pitäisi perehtyä enemmän syihin. Maikkarin aamussa oli tänään hyvä esimerkki tämmöisestä potilaasta.
Käykää migreenistä ja ”itsemurhapäänsäryistä” kärsivät rohkeasti etsimässä vaihtoehtoja, niin teillä on täydet mahdollisuudet päästä ongelmasta eroon.
Olin kerran Lahdessa messuilla, jossa migreeni-yhdistyksen jäsen pysäytti ja kysyi, onko migreeni tuttu ja tarjosi yhdistyksestä paperista tiedotetta. Sanoin ettei omakohtaista kokemusta, mutta olen hoitanut niitä paljonkin. Ai miten, hän kysyi ja mainitsin mm. akupunktion.
Tämä naishenkilö oli ymmärtääkseni lääkäri ja kertoi vihaisesti migreeni olevan perinnöllinen sairaus ja sitä voi ja pitää hoitaa vain lääkkein. Olin taas kerran kovin hämmästynyt voimakkaasta reaktiosta ja mietin, eikö Suomi koskaan sivisty – eikö potilaan valinnanoikeuskaan ole mitään?
Ilmoita asiaton viesti
Mielelläni otan virallisen lääketieteen avuksi migreenikohtauksiini niinkuin olen tehnyt jo viimeiset 40v.
Meillä näyttää aika periytyvältä tuo sairaus.
Ilmoita asiaton viesti
Siihen sinulla on täysi oikeus.
Minusta on tärkeää kuitenkin avautua muistakin tavoista, koska migreeniin on hyviä ja turvallisempia keinoja kuin lääkkeet.
Yksi akupunktio kerta voi poistaa migreenin pysyvästi. Mutta ensin pitää osata määrittää, onko kyseessä: sappi-, munuais-, vai vatsaperäinen migreeni ja neulottaa oikein. Myös laukaisevien tekijöiden kartoittamien on tärkeää, koska mitä kauemmin ja enemmän kohtauksia on ollut, sitä helpommin ja useammat asiat laukaisevat kohtauksen.
Itse en usko periytyviin sairauksiin. Äidillämme oli aikoinaan migreeniä, mutta ei meillä lapsilla, ei lapsenlapsilla, ei hänen vahvemmillaan, ei hänen kaksoissiskollaan. Vaimollani oli nuorena migreeniä, mutta ei hänen vanhemmillaan, veljillään tai lapsillamme.
Jonkinlainen alttius voi sairauksiin suvuissa aina olla, mutta perimäksi kerrottu on paremminkin syyttää potilaan sukua, jos ei osata kertoa sairaudelle muuta syytä tai parannusta. Ja jos sairaus kerran on ”peritty”, niin siihen on helpompi sopeutua syömään loppuikä lääkkeitä.
Ilmoita asiaton viesti
Itselläni migreeni liittyi nuoruuden ikävaiheeseen ja sittemmin se ei ole uusinut kuin pari kertaa.
Ilmoita asiaton viesti
Sairauksissa voi usein käydä myös niin, että muuntuvat muuksi, kuten menevät ns. syvemmälle.
Olet kertonut diagnooseistasi US:ssa aiemmin, joten sekin voi kohdallasi olla mahdollista. Tilanne voi myös kääntyä takaisin päin ja justiin kun tuntuu että menee hyvin, niin vanha vaiva palaakin pilaamaan tilanteen. Ei se olisi huono asia, vaan silloin pitäisi hoitaa tämä uus/vanha sairaus aiempaa paremmin, niin taas oltaisiin lähempänä tasapainoista oloa.
Annan asiasta toisen ja hyvin yleisen esimerkin. – kun lapsella on ihottumaa ja sitä hoidetaan pinnallisesti, niin ihottuma voi siinä poistua, mutta pian lapselle ilmeneekin astma – eli sairaus menee syvempiin kerroksiin ja samalla vakavammaksi.
Lääketiede ei näihin hirveästi paneudu, mutta sairauksilla on tapana edetä syvempiin kerroksiin.
Ilmoita asiaton viesti
Blogi tuo mieleen kyseenalaisuuskontribuutiota. Vaikka vaihtoehtoisia tulisi vaalia kun tarve, tässä ei sitä voi olettaa toteutuvaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Akupunktion hyödyt migreeniin on myönnetty paljonkin maailmalla ja jopa maailman ahdaskatsoisimmassa luontaishoitomaassa Suomessa.
Ilmoita asiaton viesti
Voi olla kuten sanot. En lähde kiistämään.
Enemmän kommenttini liittyy tulkinnalisuuteen, jossa mukaan tulee vähän laajempaa kontekstia, perustellusti.
Tässä mielessä tilanne on vaikeampi, ja vaikka perusteita olisi lähestymistavallesi, maailmaa otettava enemmän huomioon siten kuin sitä väistämättä (käytänössä helposti) ilmenee (tietyissä vaiheissa).
Näissä ei pääpuolen törmäilyt edistä, vaikka tapahtumia järjestyisi tosi paljon.
Parempaa saadaan ehkä kehiin, uskoisin. Aikataulusta en tiedä. Ei tarkoita, etteikö pysähtymistä voisi toteutua enemmänkin. Mitäs näitä toisaalta arvailemaan.
()-lis.
Ilmoita asiaton viesti