Miksi blogisi poistetaan ja miten itse tukisimme sananvapautta?

Kirjoitin tuossa sunnuntaina US:n blogin siitä, kun Stubb oli ensin julistanut olevansa rauhan asialla ja pian lausui julkisesti Navalnyin kuolemaa poliittiseksi murhaksi. Todisteena Stubin lausunnoille oli kaksikin linkkiä (IL, Yle).

Toisen valtion päämiehen esittäminen murhaajaksi, ei yleensä tuo neuvottelijan asemaa tai edistä edes sitä rauhaa.

Stubb sahasi mielestäni siis oksansa heti poikki rauhan tai muunkaan välittäjänäroolista Venäjän suhteen.

Jokunen otti sitten blogiini kantaa puolesta ja vastaan, mutta Matti Villikari oli kanssani kovasti erimieltä ja pian häneltä loppui kyky keskustella ja hän valitti ylläpidolle, että kirjoitukseni rikkoi sääntöjä. Ylläpito poisti tekstin ”tarkastettavaksi” ja asiasta ei enää kuulunut mitään.

Täällä usein kritisoidaan blogin poistoja ilman todellista syytä. Se lieneekin US-blogin suurin epäkohta. Tässäkin kävi niin. Ylläpito tuskin perehtyi tekstiin vaan poisti sen kantelun myötä varmuuden vuoksi. Tutkiva journalismi on katoavaa ja toimittajat tottuneet luottamaan s-postin tuomaan tietolähteeseen.

Tiedän US:ssa pari muutakin vakiokommentoijaa, jotka valittavat helposti ylläpidolle ja samaan aikaan esittävät itse vahvoja kantoja tai jopa solvauksia, jos kaikki ei ole heidän kanssaan samaa mieltä.

Minusta kenenkään ei tarvitse lukea tai jäädä kommentoimaan aiheeseen josta on niin eri mieltä, ettei psyyke kestä enempää keskustelua. Sananvapauteen kuitenkin kuuluu jokaisen saada esittää eriäviä näkemyksiä ja niitä voi kommentoida, mutta jos sanat loppuvat, niin etsiä sitten mieluisampi blogi.

Mutta turha kanteleminen toisten blogeista ja ylläpidän sensurointi ilman todellisia perusteita, pilaa vain hyvän alustan.

jouni jämsä

Terveyspalveluiden asiantuntija, kansainvälisen CAM-yhdistyksen ja Suomen Yrittäjien jäsen.

Demokratiaan kuuluvaa mielipiteiden kirjoa tai tutkittua tietoa, joita voi kommentoida rakentavasti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu