Miksi kaikessa on glukoosi- tai fruktoosisiirappia – oluessakin?

Karamellit, jäätelöt, jälkiruoat makeutetaan jo lähes pelkästään glukoosi- tai fruktoosisiirapilla – mutta miksi se edes sallitaan?

Miksi elintarvikevirastot antavat teollisuuden käyttää mahdollisimman haitallisia makeutusaineita ja juuri lasten tuotteissa. Fruktoosi- ja glukoosisiirapit ovat sokeria (sakkaroosia) haitallisempia ja koukuttavat helpommin.

Ostin äskettäin pullon SOL-olutta ja katseltuani etikettiä, huomasin kyseiseen olueen lisätyn glukoosisiirappia. Mitä oluessa tekee glukoosisiirappi, koska ei olueiseen pitäisi lisätä mitään tai sitten pitää nimen muuttua, kuten vaikka Jouluolut. Olutmaissa uuden aineen lisääminen olueeseen on ankarasti kiellettyä. Kysyin sitten ison kaupan juomavastaavalta, tietääkö hän miksi glukoosisiirappia on SOL-oluessa. Ei tiennyt, eikä ollut itse sitä aiemmin huomannut, mutta sen oli havainnut, että SOL-olut oli nykysin nuorison suosiossa. Onko glukoosisiirappi tarkoitettu oluessakin lisäkoukuttamaan nuoria?

Eikö sillä ole merkitystä, että nämä siirapit altistavat sokeria enemmän: insuliiniresistenssiin, rasvamaksaan, metabolisen oireyhtymään, sydän- ja verisuonisairauteen, lihavuuteen ja dementia riskiin? Lisäksi ne lisäävät elimistön systeemistä tulehdusta ja ruokkivat syöpäsoluja http://ruohikolla.blogspot.com/2011/08/fruktoosi-glukoosisiirappi-haitallista.html. https://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/11/07/lisattya-fruktoosia-vaikea-valttaa

Suomessa on Ruokavirasto kieltämässä saada kertoa edes tutkimustietoa vitamiinien hyödyistä tai terveyttä edistävien luontaisten perinnetuotteiden myyntiä ”uuselintarvikkeina”, mutta oikeasti haitallisia aineita saa suurteollisuus lisätä lasten ja heikommassa olevien elintarvikkeisiin, vaikka nämä sairastuvat entistä enemmän.

Milloin suurteollisuuden etuja ihmisten terveydellä aletaan kaitsemaan? Elintarviketeollisuus hyötyy näistä siirapeista ja lääkteollisuus sairaista, mutta milloin ihmisten terveys ja hyvinvointi ovat bisnestä tärkeämpiä asioita?

+1
jouni jämsä

Kansainvälisen CAM-yhdistyksen ja Suomen Yrittäjien jäsen. Epäoikeudenmukaisuutta on Suomessakin yllättävän monessa ja ihmiset manipuloidaan ajattelemaan asioista määrätysti. Eriarvoisuus on valikoidun moralisoinnin johdosta suurempaan kuin koskaan ennen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu