Milloin kyse on seksuaalisesta häirinnästä?
Alviina Alametsä (Vihr.) kertoo 6.2. 21 Ilta-Lehdessä (sähköinen versio lienee poistettu) kohdanneensa EU-parlamentaarikkona: ”syrjintää ja seksuaalista häirintää”. Alametsä on Suomen nuorin europarlamentaarikko ja haluaa tehdä lopun tästä ”ongelmasta” EU:ssa.
Alametsän mainitsema Syrjintä tuskin johtuu ihon väristä tai sukupuolesta, vaan mahdollisesti sitten persoonasta, koska naisena oleminen ei ole heikkous nykyisessä politiikassa.
Jos taas lähtee ihmisten joukkoon asenteella, että kaikki miesten puhumat asiat ja kohteliaisuudet pitää suodattaa seksuaalisen häirinnän siivilästä, niin se voi kertoa parlamentaarikon omasta ajatusten juoksusta ja samalla varsinainen työpanos jäädä sivuosaan.
Valtaosa naisista pänttää joka päivä itsensä houkuttelevaksi juuri miesten mieleen, mutta miten kukin meistä miehistä voisi tietää, että korostus ei kuulunut juuri sinulle tai vastavieheesi onkin vihaa? Tätä menoa naista ei voi rennosti lähestyä, koska myös herrasmiehenä voit päätyä syytettyjen penkille.
Kohteliaisuutta, flirttiä, häirintää vai kypsymättömyyttä? TV-juontaja ja hyvinvointivalmentaja Kirsi Salo kertoi haastattelussaan https://www.seiska.fi/Uutiset/Kolumbiassa-viihtyva-Kirsi-Salo-hehkuttaa-maan-avointa-seksuaalisuutta-Jatkuvaa-flirttailua asuvansa paljon Kolumbiassa ja rakastavansa sitä flirttiä, joka siellä vallitsee kaikkialla. Tuntui ottavan asian hyödykkeenä ja voimavarana..
Uskon että erittäin harvoin seksuaalisesta häirinnästä syytetty/ leimattu mies tai nainen on halunnut kohdetta asialla häiritä, vaan on ollut kohtelias tai luonnollisella tavalla kiinnostunut ja ilmoittanut sen kyseisesti kommentoimalla.
Puheet ovat aina kuulijan korvissa tai miten haluaa asiat ymmärtää. Mahdolliset kohteliaisuuden, flirtit ja kommentoinnit kannattaa ottaa kuitenkin kohteliasuutena ja ylpeänä, jos haluaa olla suosittu ja menestyä. Vastaflirtti, takaa lopulta vielä paremman yhteistyön kaikessa tai kaikkien kanssa, kun syyllistäminen. Tai ainakaan feminismimäinen kiukuttelu ei luo yhteistyötä kenenkään kanssa.
Flirttiä on mielestäni kuitenkin lähinnä kahdenlaista. Ensimmäinen flirttilaji on tunkeilevaa ja häiritsevää. Kyseistä flirttiä voivat käyttää myös etenkin humalaiset naiset miehiä kohtaan. Toinen flirttilaji tapahtuu viattomasti luonnostaan, jolloin useimmiten nainen signaloi miestä kohtaan ja osaava mies osaa vastata flirttiin heti tilanteen ollessa akuutti. Itse olen puolestaan hyvin ujo mies, enkä oikein osaa reagoida vieläkään aina oikein naisten flirttiin.
Ilmoita asiaton viesti
Flirtti on usein sitä, miten sen kukin haluaa kuulla tai ymmärtää.
Mielestäni hyvä ohje olisi vanha sanonta, ei haukku haavaa tee.
Ujouden taas voisi luokitella tässäkin asiassa voimavaraksi, koska juuri se avoimempi joutuu yhä useammin syytettyjen penkille.
Ilmoita asiaton viesti
Tavallaan juu ujous on voimavara, vaikka se on myös riesa. Jokainen elämää nähnyt ihminen kyllä osaa lukea jopa nonverbaaliset viestit sosiaalisissa tilanteissa, eikä esimerkiksi silmänisku ole mitään viatonta flirttiä vaan se on jo melko tunkeileva tapa osoittaa kiinnostusta.
Ilmoita asiaton viesti
Ujous on omistajiensa itsensä väärin ymmärretty voimavara. En tunne yhtään ujoa, joka sillä ominaisuudellaan ärsyttäisi toisia tai siitä syystä riitelisi jonkun kanssa – vaan yleensä päinvastoin. Mutta ujokin voi rohkaistuneena heittää viehettä vesille ja joutua nykysysteemillä syytettyjen penkille, jos kohde olikin väärä.
Miehen elämä on monelta osin vaativaa ja nykyään myös tässä asiassa – kun ei voi tietää, onko naisen pänttäys lainkaan tarkoitettu juuri sinulle – ja jos ei ollut, olet helposti: sika, sovinisti, seksuaalinen häirikkö… rikollinen.
Ilmoita asiaton viesti
Olen käsittänyt, että nykyään naisten meikkaaminen on lähinnä sotamaalaus eli kehotus pysyä kaukana kyseisistä naisista. Harmiton flirtti ei tarvitse johtaa sen kummallisempaan lähentymiseen, eikä moni sillä periaatteella flirttailekaan. Parhaimmillaan flirtti voi ainakin miehelle olla suuri voimavara, kun on kokenut naisen hyväksynnän romanttisessa mielessä.
Ilmoita asiaton viesti
Oli hyvä vertaus toi sotamaalaus, jolla olisikin tarkoitus pitää lähentelijät loitolla. Alkujaan tai edes lopulta siitä ole tainnut olla kysymys, mutta ihmisten kesken kun asiat voivat kääntyä myös päälaelleen.
En käytä juuri itse (ukkoutunut), mutta suosittelisin paljon enemmän flirttiä kaikkien ihmisten kesken, koska flirtillä on lopulta tervehdyttävä ja vahvistava vaikutus.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitän tässä vielä, että hyvä keskustelunavaus flirttailusta Jouni ja kiva kun kommentoit saamiasi kommentteja. Itse olen muuten tietoisesti vähentänyt korona-aikaan naisten läheisyyteen menemistä ja niin on varmaan moni muukin mies. Suorastaan ihmehän se olisikin, jos korona-aikaan iskisi jonkun naisen lennosta vai mitä? Deittailu on siirtynyt käsittääkseni paljon netin sovelluksiin ja moni saattaa käydä monillakin deiteillä ennen seurustelupäätöstä. Mielestäni netin deittailu-sovellukset ovat ihan hyvä juttu, mutta romanttinen suhde ei nähdäkseni ala niin helposti nettiprofiilien välityksellä kuin luonnollisissa kohtaamisissa. Oma haaveeni olisi löytää luonnollisen kohtaamisen kautta romanttinen suhde, kun en ole sellaista kokenut ja siinä se viehätys paljolti on, että onko se todellisuutta vai ei.
Ilmoita asiaton viesti
”Oma haaveeni olisi löytää luonnollisen kohtaamisen kautta romanttinen suhde, kun en ole sellaista kokenut ja siinä se viehätys paljolti on, että onko se todellisuutta vai ei.”
Mielestäni juuri tämä luontainen asetelma kärsii, kun aletaan näihin häirintä syytöksiin yksilön päätöksillä.
Ujous ja vaatimattomuus ovat lopulta yhdet suurimmat kiinnostuksen kohteet, mutta niilläkään voimavarojaomaavan ei pidä väistää onnea – joka on usein se suurin kompastuskivi. Muista siis olla aina läsnä tarpeeksi kauan, koska ei se toinenkaan halua leimaantua.
Ilmoita asiaton viesti
Sepä se tosiaan on, että sosiaalinen aktiivisuus kielletään myös metoo-hengessä. Sitten suomalaiset feministit syyttelevät suomimiehiä esimerkiksi junteiksi, peräkamarinpojiksi, aikamiespojiksi, täysin kyvyttömiksi jne.
Itse en ole koskaan ollut naisiin takertuja ja haluan opettaa omista pojistani samanlaisia. Jos seura ei kelpaa, niin painukoot kansainvälisiin Tinder-palveluihin, vaikka tyypillisen suomimuijan voi olla vaikea esiintyä edukseen kansainvälisten missitasoisten naisten seurassa.
Ilmoita asiaton viesti
Oho.
Olipa kommentti.
Ilmoita asiaton viesti
Kasvojen vahva maalaaminen on naamiointia, joka on ollut ja edelleen on jonkinlainen sosiaalinen velvoite.
Nainen viestii halustaan näyttää määrätynlaiselta ja sopeutua vallitsevaan ”kauneus”-tai viehättämiskäsitykseen.
Erittäin monet tuntemani antifeministimiehet pitävät korkokenkien ja meikkien puuttumista aggressiivisen feminismin merkkinä: nainen ei edes y r i t ä viehättää…
Ilmoita asiaton viesti
”Jokainen elämää nähnyt ihminen kyllä osaa lukea jopa nonverbaaliset viestit sosiaalisissa tilanteissa”
Mutta ehkä noin prosentilla väestöstä lienee jonkinasteisia asberger-piirteitä. Joillekin näistä ihmisistä tietty non-verbaalinen viestintä on todella hankalaa tulkita tai he eivät edes huomaa sitä.
Ilmoita asiaton viesti
Ainahan nonverbaalisen viestinnän tulkinallisuus mahdollistaa myös väärien tulkintojen tekemisen. Itse kiinnitän erityistä huomiota vain omasta mielestäni ”täysin selviin” flirtteihin.
Ilmoita asiaton viesti
Voisitko nimetä yhden herrasmiehen, joka on joutunut syyttä syytetyksi ahdistelusta.
Ilmoita asiaton viesti
Ilkka Kanerva
Ilmoita asiaton viesti
Tosiaan, tämä parisuhteessa ollut herrasmies, joka muokkasi puutarhanhoidon käsitteen ihan uusiksi pornotähden kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
Moraali ja herrasmiesmäisyys ovat kaksi eri asiaa ja hakevat paikkaansa aina kaikilla ihmisillä – tai heittäköön Manu sitten sen ensimmäisen kiven, jotta asia saataisiin jotekin määritettyä?
Ilmoita asiaton viesti
”Moraali ja herrasmiesmäisyys ovat kaksi eri asiaa”
Nimenomaan ne eivät ole: herrasmies tunnetaan sekä vahvoista periaatteista että korkeasta moraalista, lisänä tulevat hyvät käytöstavat.
Ilmoita asiaton viesti
Ilkka Kanerva e i ole herrasmies.
Hän on kuuluisa siitä.
Ilmoita asiaton viesti
Moni ns. herrasmies ahdistelee ihan huoletta, kun on oikeanmerkkinen puku päällä ja rahaa tarjota ilta leideille.
Ilmoita asiaton viesti
”Oikeanmerkkinen puku” ei tee herrasmiestä.
Ilmoita asiaton viesti
Ehkei teekään, mutta joidenkin mielestä tekee. Kyllä siinä monen miehen usko romantiikkaan voi olla koetuksella, kun näkee ikäloppujen pukumiesten vikittelevän parikymppisiä iloisia naisia. Toisaalta on kaikin puolin parempi, että kyseiset sosiaalisen statuksen perässä kulkevat naiset löytävät arvostamaansa seuraa, kuten oikea herrasmies ajattelisi.
Ilmoita asiaton viesti
Käsitys, että rikkaan ja ”menestyneen” miehen törkeä käytös tuntuisi naisista vähemmän törkeältä, on täysin väärä.
”Menestynyt” vain on usein menestynyt juuri siksi, että on julma ja vaarallinen vastustaja. Hänelle ei kannata ryppyillä ja julkinen valittaminen tuo paikalle usein juristin ja erittäin kielteisen mediahuomion -kielteisen nimenomaan naista kohtaan.
Ilmoita asiaton viesti
Korkmanhan äänestää kokoomusta.
Ilmoita asiaton viesti
Polly tahtoo keksin.
Ilmoita asiaton viesti
Aikun nokkelaa.
Olisiko äärivasurisiipeilijä enemmän mieleen?
Ilmoita asiaton viesti
Onpa vastenmielinen käppäukko-kirjoitus ja typeriä kommentteja.
Alviina Alametsän kokemassa kohtelussa ei ole kyse siitä, että hän ei ymmärtäisi flirttiä tai olisi turhasta valittaja.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/bffbced4-8811-49be-9884-3bb77b107502
Ilmoita asiaton viesti
Sait Esa IL sähköisen palvelun auki, itse en saanut sitä eilen mitenkään.
Ilmoita asiaton viesti
Flirttailulla ei ole mitään tekemistä häirinnän kanssa.
Häirintää on ryhtyä kesken kokousta kommentoimaan naispuheenjohtahan ulkomuotoa tai ”viehättävyyttä” .
Kahvitauolla se on eri asia.
Korvaan huokailu hississä, rintojen kommentointi, hameenhelman tuijotus , kun pitäisi puhua lasten iltapäivähoidosta , ovat rasittavia ja ahdistavia tapoja uuvuttaa ja karkottaa nainen paikalta.
Kukaan täysjärkinen mies ei voi olla tätä tajuamatta. Toiminta on täysin tietoista.
Ilmoita asiaton viesti
https://www.is.fi/menaiset/tyo-ja-raha/art-2000007785115.html
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä kiusaamiseen pitää puuttua, mutta jotenkin asia on mennyt yli. Usein katseet kehoon, silmäniskut ja koskettaminen koetaan suomalaisittain häirinnäksi. Keski-Euroopassa ollaan paljon koskettelevampia ja kättelykin on usein vahva halaus.
En itsekään pidä halailuista, mutta Saksassa joutunut usein tuttujen tai vieraidenkin naisten poski-halailtavaksi, mutta en koe sitä häirinnäksi, vaan kohteliaisuutena. Tai jos joku luo katseen tai hymyn, niin sen voi ottaa positiivisenä. En usko, että europarlamentaarikot käyvät käsiksi tai huutelevat hävyttömiä.
Ilmoita asiaton viesti