Milloin kyse on seksuaalisesta häirinnästä?

Alviina Alametsä (Vihr.) kertoo 6.2. 21 Ilta-Lehdessä (sähköinen versio lienee poistettu) kohdanneensa EU-parlamentaarikkona: ”syrjintää ja seksuaalista häirintää”. Alametsä on Suomen nuorin europarlamentaarikko ja haluaa tehdä lopun tästä ”ongelmasta” EU:ssa.

Alametsän mainitsema Syrjintä tuskin johtuu ihon väristä tai sukupuolesta, vaan mahdollisesti sitten persoonasta, koska naisena oleminen ei ole heikkous nykyisessä politiikassa.

Jos taas lähtee ihmisten joukkoon asenteella, että kaikki miesten puhumat asiat ja kohteliaisuudet pitää suodattaa seksuaalisen häirinnän siivilästä, niin se voi kertoa parlamentaarikon omasta ajatusten juoksusta ja samalla varsinainen työpanos jäädä sivuosaan.

Valtaosa naisista pänttää joka päivä itsensä houkuttelevaksi juuri miesten mieleen, mutta miten kukin meistä miehistä voisi tietää, että korostus ei kuulunut juuri sinulle tai vastavieheesi onkin vihaa? Tätä menoa naista ei voi rennosti lähestyä, koska myös herrasmiehenä voit päätyä syytettyjen penkille.

Kohteliaisuutta, flirttiä, häirintää vai kypsymättömyyttä? TV-juontaja ja hyvinvointivalmentaja Kirsi Salo kertoi haastattelussaan https://www.seiska.fi/Uutiset/Kolumbiassa-viihtyva-Kirsi-Salo-hehkuttaa-maan-avointa-seksuaalisuutta-Jatkuvaa-flirttailua asuvansa paljon Kolumbiassa ja rakastavansa sitä flirttiä, joka siellä vallitsee kaikkialla. Tuntui ottavan asian hyödykkeenä ja voimavarana..

Uskon että erittäin harvoin seksuaalisesta häirinnästä syytetty/ leimattu mies tai nainen on halunnut kohdetta asialla häiritä, vaan on ollut kohtelias tai luonnollisella tavalla kiinnostunut ja ilmoittanut sen kyseisesti kommentoimalla.

Puheet ovat aina kuulijan korvissa tai miten haluaa asiat ymmärtää. Mahdolliset kohteliaisuuden, flirtit ja kommentoinnit kannattaa ottaa kuitenkin kohteliasuutena ja ylpeänä, jos haluaa olla suosittu ja menestyä. Vastaflirtti, takaa lopulta vielä paremman yhteistyön kaikessa tai kaikkien kanssa, kun syyllistäminen. Tai ainakaan feminismimäinen kiukuttelu ei luo yhteistyötä kenenkään kanssa.

jouni jämsä

Kansainvälisen CAM-yhdistyksen ja Suomen Yrittäjien jäsen. Epäoikeudenmukaisuutta on Suomessakin yllättävän monessa ja ihmiset manipuloidaan ajattelemaan asioista määrätysti. Eriarvoisuus on valikoidun moralisoinnin johdosta suurempaan kuin koskaan ennen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu