Oliko Kuopion miekkahyökkääjä syyllinen vai uhri?

Viimevuosikymmeniä ovat lisääntyneet erilaiset nuorten kouluampumiset ja muut suuressa vihassa tehdyt joukkosurmat, joita ei ennen tunnettu lainkaan.

Miekkamiehen asianajaja kertoi 14.9 TV-uutisissa, että syytetyn katumattomuus ja viha on poistunut ja hän on alkanut katumaan tekoaan – lääkityksen muutoksen jälkeen.
Tiedetään että jotkut mielialalääkkeet aiheuttavat toisille viha ja itsetuhoisuutta – joten voiko tämä hirmuteko olla lääkehoitohaitta? Olisiko nuori silloin edes syyllinen?

Sosiologian dosentti Ilpo Helén Helsingin yliopistosta kirjoittaa asiasta näin: http://www.apu.fi/artikkeli/laakehaitat-joukkosurmien-taustalla ”Murrosikää on ryhdytty hoitamaan masennuslääkkeillä, ilman että kenelläkään on täsmällistä tietoa lääkehoidon haitoista. Normaalin kasvuun ja kehitykseen liittyvän kipuilun näkeminen lääkehoitoa vaativana oireiluna tai sairautena on äärimmäisen huolestuttavaa. SSRI-ryhmän lääkkeiden haittavaikutuksista otsikoissa ovat olleet pääasiassa pysyvät seksuaalitoiminnan häiriöt. Vähemmän puhuttuja haittoja ovat itsetuhoisuus, impulsiivinen ja vastustava käyttäytyminen, yllättävät aggressiot sekä vihamielisyys. Yhdysvalloissa havaittiin 2000-luvun alussa monen kouluampujan käyttävän tai käyttäneen SSRI-ryhmän masennuslääkkeitä.”

Tutkiiko näiden tekijöiden todellisia syitä kukaan? Poliisi ei ole asiantuntija lääkeasioissa, lääkäri mahdollisesti jäävi ja asianajajat puolustavat perinteisesti muita seikkoja. Jokaisessa meissä asuu tahtomattaan murhaaja, jos järjestelmämme jostain syystä sekoaa, kuten kemiallisilla yhdisteillä saadaan tunnetusti (sekakäyttäjät) aikaan. Jokin merkillinen syy tälle teolle on, jota poika itse ei pysty selittämään. Eri ihmiset reakoivat myös lääkkeisiin erialailla, joten toivottavasti asia tutkitaan nyt perinpohjin ja vastuut lankeavat oikein.

 

jouni jämsä

Kansainvälisen CAM-yhdistyksen ja Suomen Yrittäjien jäsen. Epäoikeudenmukaisuutta on Suomessakin yllättävän monessa ja ihmiset manipuloidaan ajattelemaan asioista määrätysti. Eriarvoisuus on valikoidun moralisoinnin johdosta suurempaan kuin koskaan ennen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu