Pitäisikö tarpeeton huvimetsästys jo lopettaa?

Olin tässä juuri erään kaupan eräosastolla, jossa mies osti ison laatikon ymmärtääkseni (satoja) haulikon panoksia. Kertoi siinä muille, että 130 lintua tuli viikonloppuna.

Suomessa ei tarvitse metsästää enää elääkseen, vaan kaikki metsästys on harrastusta, jossa ampuja saa osumasta eläimen kuolemasta lähinnä mielihyvää. Aseet, panokset, luvat, vaatetus, välineet, matkat, maksavat varmasti enemmän kuin saaliista saatu rahallinen hyöty – joten kymmenet tuhannet eläimet vuosittain kokevat raa´an ja usein kärsivänkin kuoleman ihmisen fiilistelyn johdosta.

Varsinkin lintujen metsästys on aika brutaalia fiilistelyä luonnossa. Kaikki lintuja ei edes noudeta, moni niistä haavoittuu ja kituu aikansa/ kärsii vuosia tai menettää vain puolisonsa. Onko tämmöinen toiminta enää tätä päivää ja oikein luontoa ja eläintenkin ainutlaatuista elämää kohtaan?

Voi myös miettiä, mitä tuumaisi metsästäjä itse, jos tietyn välein häntä perheineen yrittäisi aseistanut joukko ampua? Eikä pidä kenkään nyt vertauksesta kärjistyä, koska kyse on lopulta ihan samasta asiasta.

Toinen hulluttelu on ansat, jotka luulin jo kielletyksi, kunnes kansanedustaja Mikko Kärnä puolusti TV-keskusteluohjelmassa käyttäneensä semmoisiakin. Kuka meistä haluaisi olla tämä onneton kettu, joka jää satimeen, kunnes joku tulee joskus tekemään sinusta lopun astalolla? Pientä empatiaa soisi jo eläimillekin.

Usein metsästäjä perustelee, kuinka juuri luonto ja luonnossa olo on metsästyksessä se tärkein asia. Valehteleeko hän siinä myös itselleen, koska voiko mikään harmonia olla tavoite, jos lähdetään jotakin tappamaan? Metsästys myös saastuttaa ja luo vaaratilanteita kaikille luonnossa olijoille. Suomi voisi tässä asiassa olla se edelläkäviä.

 

jouni jämsä

Kansainvälisen CAM-yhdistyksen ja Suomen Yrittäjien jäsen. Epäoikeudenmukaisuutta on Suomessakin yllättävän monessa ja ihmiset manipuloidaan ajattelemaan asioista määrätysti. Eriarvoisuus on valikoidun moralisoinnin johdosta suurempaan kuin koskaan ennen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu