Prof. Juhani Knuuti ja median loputtomat mielipidejulkaisut

Taas olivat maakuntalehdet lähteneet asenteelliseen ihmisten ja ammattien tuomitsemiseen ilman mitään näyttöä https://www.luontaishoitoala.fi/kannanotot/maakuntalehdet/

Teorioilla ja nimityksillä on ihmisiä tuomittu kauttahistorian ja huonoa omaatuntoa hoidettu tuomitsemalla muita. Mutta kun yliopistot ja mediat kasaavat noitarovioita, on sivistysvaltion asema vaarassa.

Knuutin perusteettomalle mielipidekirjotukselle on vaadittu nyt liittojen toimesta pikaista korjausta:

”Yksityiskohtaiset perustelut Knuutin virheellisen kuolleisuusväitteen oikaisemiseksi välittömästi maakuntalehtien 27.6.2021 julkaisemassa artikkelissa” https://bin.yhdistysavain.fi/

Oikaisuvaatimus on perusteltua, koska ei yhden ammattikunnan edustaja voi mediassa loputtomiin määrittää muiden ammattien pätevyyttä tai tarvetta oman mielensä tai asenteensa pohjalta. Median pitäisi pyrkiä noudattamaan jutuissaan myös journalismin ohjeita, kuten tarkistamaan tietoja ja kysymään myös syytettyjen mielipidettä – eikä kenenkään asema saisi tuoda automaattisesti ylivaltaa polkea muita.

Knuuti sahaa lääketieteen uskottavuutta, potilaiden luottoa lääkäreihin ja maakuntalehtien tilauksia perutaan vihan lietsojina. Itsekin peruin yli vuosi sitten 35 v. kestäneen ESS tilauksen, kun mielipidesivun toimittaja esti asiantuntijan lausunnon ja piti asiassa maallikko-Knuutia lähes jumalana.

Media ei ehkä tiedosta, kuinka monet ihmiset käyttävät näitä täydentäviä ja vaihtoehtoisia hoitoja? Ainakin joka toinen suomalainen käyttää tai on käyttänyt jotakin hoitoa tai valmisteita. Knuutin jutussa mainitsemat syöpäsairaat haluavat varsinkin käyttää sairauteensa useampi hoitoja, koska lääketieteenkin onnistuminen on vielä kovin rajattua. Joten kenellä on edes moraalinen oikeus puuttua ihmisten yrittämästä pelastaa oma henkensä mahdollisimman monin tavoin?

Media voisi kysyä eri hoitojen arvostelijoilta, miten he ovat käytännössä perehtyneet tuomitsemiinsa hoitoihin ja niissä käyviin ihmisiin? Kaikenhan voimme tuomita, kun uskomme vain omaan oppiin, -valikoituihin tutkimuksiin, kerätään yhdenlaisia mielipiteitä ja nidomme muiden pätevyydet itse keksimiin nimityksiin. Tämmöistä kutsutaan vainoksi, jota media nyt sivistysmaassa vielä ylläpitää.

Hyötyjiä tässä uskonnollis-sävytteisessä luokkajaossa eivät ole ainakaan: sairaat, lääkärit tai media, vaan ovat kaikki niitä häviäjiä.

Juhani Knuuti on myös Vapaamuurari, jossa lahkossa uskotaan: rituaaleihin ja veljeskuntiin, joten onko hän siksikään oikea taho eri tieteiden tai ihmisten oikeuksien ylimpänä määrittäjänä?

Kaikki turha häviää aina tarpeettomana, jos on vain tarjolla parempaa. Mutta jos ei ole, niin apua haetaan sieltä mistä parhaiten tai täydentävästi saa. Tämä tosiasia pitää myös lääketieteenkin edustajien hyväksyä.

Median on myös aika lopettaa veljeily rahakkaan lääketieteen kanssa ja kuulla enemmän kansanääntä.

 

 

+5
jouni jämsä

Kansainvälisen CAM-yhdistyksen ja Suomen Yrittäjien jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu