Sairauteesi ei ole mitään hoitoa olemassa.

Tähän lauseeseen törmää usein, kun ihmiset kertovat sairauksistaan. Törmäsin tähän juuri itsekin, kun laitoin eräälle vaikeasta endometrioosista ja migreenistä lehdessä kertoneelle nuorelle tytölle kannustavaa s-postia, että sairautesi olisivat kokemusperäisesti: syitä poistamalla ja kehoa tukevilla hoidoilla (akupunktio, homeopatia, ruokavalio) hoidettavissa.

Tyttö vastasi pian, olevansa kyllä kuullut joidenkin saavan niistä apua, mutta kyseisiin vaivoihin ei ole parannusta keksitty, ja toivotti hyvää kevään jatkoa.

Ihmisiä johdatetaan Suomessa liikaa harhaan sen perusteella, jos sairauteen ei ole keksinyt parantavaa lääkettä lääketeollisuus. Kuten nimikin sanoo: Lääketiede/ Lääketeollisuus, ja teollisuudelle on aina se kaupallisuus päätavoite. Kaikkine hyvine puolineenkin, harvoin kuitenkaan lääketeollisuus edes pyrkii parantamaan sairauksia, jos voi hoitaa oireita pitkäaikaisesti. Moniin elämäntapasairauksiin tai herkkyyksiin on myöskin vaikea parantavaa lääkettä edes keksiä.

Myös lääkärin koulutus perustuu lääkeoppiin – tai lienee lääkärinkoulutuksessa 2 tuntia lisäravinneoppia, joka on aika vähäinen määrä, mutta sekin riittää toisille kieltämään myös lisäravinteiden tuomat hyödyt sairaustilojen hoidoissa.

Sairauksiin on kuitenkin aina syynsä ja moni ”parantumatonkin” sairaus paranisi auttamalla kehoa parantumaan ja poistamalla sairaustilan aiheuttajia. Kyseisiä länsimaiden ”parantumattomia” sairaustiloja on maailmalla perinnehoidoilla paranneltu jo vuosisatoja tai vuosituhansia. Kyseisten hoitojen pitäisi pitkän historian omaavina, moraalisista- ja taloudellisista syistä olla niitä ensisijaisia hoitoja kaikkialla, jos ei kerran parempaa ja turvallisempaa ole keksitty. Eli, jos kivi on kengässä, kannattaak se ottaa pois, vain odottaa lääkettä, joka poistaisi oireet.

On mielestäni aika julmaa painottaa nuorellekin sairastavalle, että sairauteesi ei ole mitään hoitoa olemassa, jos vain edustamansa koulukunta ei ole siihen hoitoa keksinyt. Myös oirelääkitysten haitat voivat olla itse sairautta vakavampia, kalliita ja saastuttavat lopulta myös luonnon. Kaupallisuuden ei toivoisi olevan kaikessa aina se ensisijainen tekijä.

 

jouni jämsä

CAM-terapeutti, kansainvälisen CAM-yhdistyksen ja Suomen Yrittäjien jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu