Seksuaalista häirintää vai jotakin muuta

Seksuaalinen häirintä keskustelu saa rasismin tavoin nykyisin valtavasti palstatilaa. Näitä asioita nostavat pöydälle tahot, jotka näkevät suomalaisen miehen syylliseksi yleensä kaikkeen.

Mitä mahtaa sitten olla sitä niin ”yleistä” seksuaalista häirintää ja löytyisikö sille synonyymeja? Hyvinvointivalmentaja Kirsi Salo kertoi haastattelussa asuvansa paljon Kolumbiassa ja sanoi rakastavansa sitä flirttiä, joka siellä vallitsee kaikkialla.

Suomessa asia alkoi paisumaan me too kampanjasta, kun jotkut naisnäyttelijät kokivatkin olleensa väärin ohjattuja. Aihe on leviämässä nyt kaikkeen työhön ja naisia kehotetaan tarkkailemaan kaikkea kommentointia ja reakoimaan välittömästi. Sama ilmiö tapahtui rasismin kohdalla, ja keskuudessamme on nyt nollatoleranssi ihmisiä, joista ei saa edes puhua enää muiden tavoin. Tämmösiä ihmisä on silloin myös riski palkata töihin.

Miltei kerran kuukaudessa julkaistaan kyselyjä: ”Oletko kokenut rasismia tai seksuaalista häirintää?” Ihminen kun opetetaan uhrautumisen myötä saamaan enemmän hyväksyntää, niin tämmöiset kyselyt eivät kerro todellisuudessa yhtään mitään. Kyselyitä tekevät lisäksi tahot, jotka ajavat tiettyä päämäärää. Jos tummaihoinen vastaisi, ettei ole kokenut rasismia tai kaunis nainen seksuaalista häirintää – heidät voi poistaa kyselystä, koska eivät ole ymmärtäneet kysymystä.

Keitä varten naiset sitten alati pukeutuvat ja pänttäävät itsensä kauniiksi ja miten mies voi tietää, että onko hän oikea tahoa kommentoimaan tai kehumaan tätä naista? Jos olet oikea taho, olet hurmaava herrasmies, jos taas väärä taho, niin seksuaalihäirikkö. Siinä kohteliaisuus voi kaataa urasi.

Uusia nollatoleransseja parempi vaihtoehto olisi ottaa flirtit vain kohteliaisuutena vastaan, eikä opettaa ihmisiä enempää uhriutumaan. Sillä, jokaisen kommentin, ilmeen tai katseen etukäteisharkinta tai vastaanottajan kaiken tarkka analysoiminen, on aika kuluttavaa ja virheestä pitäisi joku erottaa raskain syyttein.

Helpompaa oli silloin, kun naiset hoitivat lapsia kotona ja työpaikoilla olivat miesten työt ja naisten työt. Näin miehet keskittyivät enemmän vain vaimoihinsa ja syntyi enemmän niitä yhteiskunnan kaipaamia lapsiakin. Eikö siis voisi pitää tolkkua asioissa tai kieltää sitten suvaitsevuus ja feministinen toiminta jatkuvina ristiriitojen luojina?

 

 

0
jouni jämsä

Kansainvälisen CAM-yhdistyksen ja Suomen Yrittäjien jäsen. Epäoikeudenmukaisuutta on Suomessakin yllättävän monessa ja ihmiset manipuloidaan ajattelemaan asioista määrätysti. Eriarvoisuus on valikoidun moralisoinnin johdosta suurempaan kuin koskaan ennen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu