SuomiAreena ja Lääkäriliiton vieraslajit

14.7 oli Lääkäriliiton ja nuorten lääkärien yhdistyksen SuomiAreena keskustelu muista hoitoaloista: https://www.mtv.fi/sarja/suomiareena-10003190/terveydenhuoltoa-tutkitulla-tiedolla-ei-uskomuksilla-1444165

Lääkäriammattikunta puhui raadissaan tapaansa toisista ammattikunnasta edelleen kuin maassa hääräilevistä vieraslajeista ja mitä heille pitäisi tehdä? Tässä ammattirasismissa ongelmat olivat tyypillisesti taas teoreettisia ja kieltolakeja ihmisten valinnanvapaudelle tarvitsi.

Miksi lääkärit eivät tee asioita vain itse paremmin, niin vaihtoehdot häviävät tarpeettomina, koska niin toimitaan yleisesti palvelujen tai tuotteiden myynnissä?

Sanavalinnat olivat puheissa kuitenkin jo aikaisempia parempia. Nimittelyiden ja ihmisten syyllistämisen tilalle oli tullut uusi modernimpi neuvo kuin suoraan poliisikoulusta, miten konnaa (potilasta) kohdella ystävällisemmin ja saada siten tieto (vääristä hoidoista) ja sitten neuvoa kaidalle tielle.

– Potilaan kertomuksille on aiemmin: naurettu, pilkattu, vähätelty, nimitelty, joten nuoremman polven suunta on sivistyneempi. Ohjelmassa esitetyillä tilatuilla tutkimuksilla haluttiin kuitenkin katsojille ”todistaa”, että lääkäriin luotetaan edelleen paljon. Vikaa lienee edelleen potilaissa, kun eivät kerro asioistaan lääkäreille ja käyvät niin paljon muissa hoidoissa?

Ei laaja luottamus synny jatkossakaan teeskentelyllä, vaan aidolla yhteistyöllä ja se vaatii alan professoreilta ja lääkäreiltä muutosta omaan ajatteluun, eikä näitä vastakkainasettelu-kampanjoita tai Vastalääke ja Tiedenaiset ryhmiä.

Jos hoitoasioista puhuttaisiin avoimesi ja totuuden mukaisesti, olisi 90 % kansasta sitä mieltä, että CAM-hoitoja (täydentävä ja vaihtoehtoinen hoito) pitäisi käyttää lukuisissa sairasryhmissä ensisijaisina hoitoina. Koska ovat tehokkaita, turvallisia, halpoja, eivät sisällä haittoja ja saastuta vesistöjä. Tämä on helppo todistaa käytännössä, mutta niin ei haluta.

CAM-hoidoilla pyritään saamaan keho itse korjaamaan epätasapainon tai heikkouden tuomat ongelmat. Puhutaan siis kehoa tukevista hoidoista, joka eroaa lääkehoidoista usein kuin yö ja päivä. Joten vertaamalla toimintamalleja toisiinsa, syntyy tarpeetonta asetelmaa ja harhaa.

Vertailututkimuksia ei ole tehty, jossa olisi kartoitettu eri hoitomallien hyödyt ja haitat. On vain lääketeollisuuden kalliita omia tutkimuksia ja näitä perinnehoitoja, joiden hyödyt on todistettu satojen vuosien käytännössä. Toisessa olisi sitten vain tutkimusnäyttö ja toisessa ei. Polkupyörällä ajokin voitaisiin sitten joku päivä kieltää tutkimusten vastaisena tapana liikkua ja vain auto olisi ”tutkittu” tapa, vaatisi autojen myyjä.

Miten hiirillä ja pienellä ihmisrymillä tehdyt tutkimukset voisivat edes kumota käytännöt? Aina mennään vikaan, jos valitaan johtamaan konsepti. Uutta kirkkoa emme nyt tarvitse, vaan rehellistä katsontaa ja perehtymistä. Tärkeät lääketieteen hoidot ovat tärkeitä, mutta ala on paljolti myös bisnestä. Tärkeää on kuitenkin vapaassa maassa diagnoosita riippumatta saada jokaisen itse vaikuttaa hoitoihinsa.

Medikalisoituminen on todellisuudessa meidän suurin terveydellinen- ja kallein ongelma ja sitä asiaa väistetään syyllistämällä muita. Jos poliitikot tai THL haluaa oikeasti tietää enemmän ja kansalaisten parasta, niin kannattaa rantautua asiassa kentälle.

Tiedoksi: Yle, MTV, HS. TS, ESS…, meillä ei ole yli-ihmisiä, jotka tietävät oman alan ulkopuoliset asiat alan asiantuntijoita tai asiakkaita paremmin. Jos teitä lähestyy asiassa lääketieteen prof. tai tohtori, on posti todennäköisesti roskapostia tai kannatta asia ainakin tarkistaa ennen julkaisua alan liitolta, kuten journalistin säännöissä neuvotaan kiistanalaisissa asioissa tekemään.

Asiasta juuri kirjoitettuja

Lääketieteen prof. loputon vimma: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jouni-jamsa/prof-juhani-knuuti-ja-median-loputtomat-mielipidejulkaisut/

Kokoomus Naisten outo suuntaus naisyrittäjiä vastaan: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jouni-jamsa/kokoomuksen-naisten-liiton-puheenjohtaja-rajaisi-yrittajanaisten-ja-sairaiden-oikeuksia/

Onko Suomi demokraattinen maa: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jouni-jamsa/onko-suomi-autoritaarinen-valtio-jota-hallitsee-laaketiede-ja-media/

+5
jouni jämsä

Kansainvälisen CAM-yhdistyksen ja Suomen Yrittäjien jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu