Tehdäänkö homoudesta itseisarvo?

Pääministeri Sanna Marin asettui Pride-kulkueen suojelijaksi. Vuosittain tätä marssia ovat tukeneet myös: poliisi, arkkipiispa, Prisma, julkisuuden henkilöt… Tuputetaanko yhtä suuntausta jo liikaa? Aiempi pääministeri Antti Rinne kertoi: SDP olevan Feministi- ja maahanmuuttopuolue. Onko yleensäkään verorahoilla toimivan pääministerin, poliisin tai suuren kauppaketjunkaan syytä profiloitua yksittäisten ryhmien tukijoiksi?

Se on ihan ymmärrettävää, että erilasisuus hyväksytään ja ei saa leimata tai rajoittaa ihmisten elämää suuntauksien johdosta. Ja niinhän asiat Suomessakin jo ovatkin, joten miksi jotakin mallia pitäisi sitten alati rummuttaa?

En halua vähätellä tai tuomita esim. homoseksuaalisuutta, mutta jos heterosuhdetta tai ydinperheen puolesta alettaisiin samoin karnevaalisesti marssimaan, sitä pahoiteltaisiin ja katsottaisiin vastalauseeksi kaikelle muulle. Vastaava eriarvoisuusasetelma, jos maahanmuuttaja arvostelee kantasuomalaisia, niin se on tärkeää asiaa, mutta jos kantasuomalainen arvostelee maahanmuuttajaa, se on tuomittavaa rasismia.

Olisiko jo aika lopettaa eriarvoisuus ja puututaan asioihin, jos jotakin suuntausta, kansan- tai ihmisrymää selkeästi häiritään tai estetään toimimasta enemmän kuin yleisesti muita kansalaisia.

Kirkon toimet taas kuuluvat raamatun sanaan, joten kirkon pitää tarkistaa toimintansa raamatusta – eikä siihen pitäisi olla kellään jupisemista, koska kirkko on vapaaehtoinen järjestö.

Nämä nykyiset nollatoleranssit ja rummutukset lisäävät lähinnä vain ihmisten eriarvoisuutta ja aiheuttavat ihmisten välistä kitkaa. Jos joku nyt haluaa kysyä minulta, onko Pride minulta jotenkin pois, niin ei ole, vaan kysyinkin, miksi jotakin suuntausta yhteiskunnan pitää korostaa enemmän kuin muita malleja.

 

jouni jämsä

Kansainvälisen CAM-yhdistyksen ja Suomen Yrittäjien jäsen. Epäoikeudenmukaisuutta on Suomessakin yllättävän monessa ja ihmiset manipuloidaan ajattelemaan asioista määrätysti. Eriarvoisuus on valikoidun moralisoinnin johdosta suurempaan kuin koskaan ennen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu