Tekniikan Maailman Reijo Ruokanen kirjoitti IS-blogissa vastoin hyviä tapoja

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008138602.html Sisältäen nimittelyä, yhden strategian yleistämistä muihin elinkeinonharjoittajiin ja siten ulkopuolisten leimaamista… toivoen näin puoskarilakia.

On aika moraalitonta kaivella strategiaa 30v. jälkeen, jossa Kuhne-terapeutilla käynti ja lapsen vanhempien lääkkeen antamattomuus johti lapsen kuolemaan. Asian loputon pyörittely loukkaa monia ja sillä on tarkoitus leimata täysin ulkopuolisia ihmisiä – mutta miksi, Ruokanen?

Tämän ikävän tapahtuman jälkeen on kuollut kaikkeen mahdolliseen Suomessa enemmän tai vähemmän ihmisiä, mutta Ruokanen ei ole kieltämässä elämää – mutta luontaishoitoja kyllä, vaikka ne ovat todellisuudessa: vammojen ja kuolemien osalta Suomen turvallisempia paikkoja vierailla ja ihmiset tuntevat saavan niistä paljon apua.

Mitä tämä toimittajien ammattikuntien ja -asiakkaiden jatkuva tuomiseminen tuo lopulta tullessaan:
Itse lopetin Tekniikan Maailma lehden tilaamisen odotushuoneen pöydälle jo alkuunsa, kyseisen päätoimittajan Ruokasen vastaavasta vihanpurkauksien johdosta. Lehti ei tunnu luotettavalta, jos ideologiaa ohjaavat epäolennaisuudet, tahot tai toimittaja on vihamielinen tuntemattomia ihmisiä kohtaan.

Samoin jouduin tekemään Tiede Lehden ja Luonto Tiede lehden kohdalla – kun päätoimittaja Jukka Ruukki haukkui homeopatian ja käyttäjät pääkirjoituksessaan. Tilasin Tiede Lehteä sitä ennen yli 10v. odotushuoneen pöydälle asiakkaiden luettavaksi. En luonnollisesti sitten voinut enää tilata, jos lehti pitää lukevia asiakkaitani tyhminä ja lehden tilaajaa huijarina.

– Sen jälkeen olen saanut 1.5v. ajan lähes viikoittain puheluja Sanoman-myyjiltä: ”Hei, tilaatko nämä lehdet uudestaan” – jota jatkuvaa pommitusta voi pitää jo vainoamisena. Maksullisella kiellolla tai tilaamisella saisin tuputuksen poikki. Yleensä kerron kyllä soittajalle syyn, miksi en enää tilaa, jotta ei sama myyjä tuputtaisi uudestaan ja kaikki ovat hyvin ymmärtäneet perusteluni – mutta Sanomalla lienee satoja puh. myyjiä.

Lopetin aiemmin samasta syystä myös HS ja 35v. kestäneen ESS tilauksen, koska niissä ei luotettu enää asiantuntijoihin tai lukijoihin, vaan ”yli-ihmisiin”, jotka laittavat heille ”faktat” itselleen vieraista asioista s-posteilla. Monet lehdet ovat lähteneet taloudellisin tai ideologisin syin mielistely- ja vihakampanjoihin tutkivan journalismin sijaan. Se on tietysti huolestuttavaa: journalismille, demokratialle, ihmisoikeuksille, lehden uskottavuudelle ja yhteiskunnan tavalle toimia. Syystä syntyy myös vaihtoehtomediaa.

Itseni lisäksi tuhannet ovat peruneet lehtiä näiden lääketiede – lehti win win kampanjoiden johdosta. Lisäksi on erittäin pieni ryhmä, joka lopulta edes kaipaa medialta näitä hyökkäyksiä – eli jutut harvoin palvelee lukijoita.

Asiaan otti kantaa lakisivustolla juuri myös: Työoikeuden professori, lääketieteen dosentti ja EU: komissio https://www.edilex.fi/uutiset/70516

– Mutta vaikka eivät olisikaan ottaneetkaan kantaa, niin perusteeton ihmisten: mustamaalaus, nimittely tai toive ihmisten valinnanvapauden rajaamiseen ei ole tiedettä tai oikeaa journalismia. Se on tarpeetonta vainoa, elinkeinon heikentämistä ja asiakkaiden aliarvioimista. Kirjoittajat ovat lisäksi aina ne, jotka eivät ole perehtyneet kohteisiinsa tai niiden asiakkaisiin mitenkään.

Kansa toivoo tutkivaa journalismia ja journalismin ohjeiden noudattamista takaisin, niin lehtiin luotetaan enemmän ja tilaajakantakin varmasti lisääntyy.

+3
jouni jämsä

Kansainvälisen CAM-yhdistyksen ja Suomen Yrittäjien jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu