Tina Turner ei kuollut homeopatian johdosta – vaan saattoikin osaltaan elää pitkään sen johdosta.

Aiheesta jotkut haluavat kuitenkin löytää syyn 83 vuotiaan monisairaan tähden kuolemalle.

Annetaan kuitenkin Tinan kertoa.

Tina Turner oli kokenut homeopatian käyttäjä, jolla oli positiivisia kokemuksia homeopatiasta, kuten kertoi hoitaneensa tuberkuloosinsa ja urakiireiden tuomia oireita.

”On vaikea kuvitella, mutta 1970-luvun alussa tuberkuloosidiagnoosi kirjaimellisesti pudotti tämän voimakkaan rouvan polvilleen. Tina hakeutui aluksi tavanomaiseen lääketieteelliseen hoitoon, mutta jatkoi sairastumistaan, kunnes hän hakeutui Englannissa asuvan homeopaattisen lääkärin, tohtori Chandra Sharman hoitoon. Tina piti häntä lääkärinään ja ystävänään. Hän kuoli vuonna 1986, ja Tina kirjoitti omaelämäkerrassaan: ”Kaipaan häntä enemmän kuin osaan sanoa.” Tina totesi myös: ”Onneksi hänen poikansa Rajandra oli hänen oppipoikansa ja jatkaa hänen työtään” (Turner, 1986, 156).”

”Elämä pikakaistalla uuvutti minut, muutokset ruokavaliossani ja homeopatia pelastivat minut. Kiitos homeopaattiselle lääkärilleni, joka palautti minut takaisin terveeksi ja oli aina käytettävissä”

Ikävä kyllä hän ei saanut lääkäreiltä riittävästi ohjeita tai tietoa kuinka vaarallinen korkea verenpaine on. Kuten Turner itse ilmaisee, ettei juurikaan kiinnittänyt siihen huomiota tai koettanut hoitaa sitä, vaan piti sitä lähinnä normaalina asiana. Turnerilla oli tiettävästi ensimmäinen aivohalvaus vuonna 2009 jolloin havaittiin hänen munuaisten toiminnan heikentyneen jo 35 %

Vuodet kulkivat eteenpäin ja tiettävästi vasta 2016 oli tilanne jo paha ja munuaisten toiminta heikentynyt. Turner lääkkeiden sivuvaikutusten vuoksi hän käytti myös homeopatiaa.

”En olisi koskaan korvannut lääkitystäni homeopaattisilla vaihtoehdoilla, jos minulla olisi ollut aavistus siitä, kuinka paljon oli pelissä”, hän kirjoitti. ”Naiiviuteni ansiosta olin päätynyt tilanteeseen, jossa kyse oli elämästä tai kuolemasta. Aluksi en ehkä huomannut mitään sairauden merkkejä, mutta jotkut oireet, joita syytin lääkkeistä, kuten väsymys, pahoinvointi tai ajoittainen ärtyneisyys, olivat todellisuudessa merkkejä munuaissairaudestani sen loppuvaiheessa.”

Samaan aikaan Turnerille diagnosoitiin myös suolistosyöpä, joka itseasiassa viivästytti hänen munuaisen siirtoleikkausta. Joka tapauksessa munuaisten kunto heikkeni ja Turnerille tehtiin munuaisten siirto 2017.

Tämän jälkeenkin hänen terveytensä heitteli, kunnes nyt sitten rockin suuri leidi siirtyi ajasta ikuisuuteen.

83v. iässä (munuaisten vuosien vajaatoiminta, suolistosyöpä) on hoidoista riippumatta jokseenkin ”luonnollinen” kuolema.

https://people.com/tina-turner-health-struggles-cancer-kidney-transplant-never-ending-up-down-7503861

https://www.mercurynews.com/2023/05/24/tina-turner-i-put-my-life-in-danger-by-neglecting-kidney-disease-hypertension/

https://www.huffpost.com/entry/20th-century-musical-geni_b_397719

https://danaullman.substack.com/p/tina-turner-and-her-love-of-homeopathic
https://www.etonline.com/tina-turner-opened-up-about-her-kidney-health-two-months-before-death-205278

https://www.vogue.co.uk/beauty/article/tina-turner-beauty-interview

jouni jämsä

Terveyspalveluiden asiantuntija, kansainvälisen CAM-yhdistyksen ja Suomen Yrittäjien jäsen.

Demokratiaan kuuluvaa mielipiteiden kirjoa tai tutkittua tietoa, joita voi kommentoida rakentavasti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu