Uraäiti Piia Malmberg ei ymmärrä, miksi äidin pitää hoitaa vauvaansa
”Pia Malmberg ei ymmärrä, miksi äidin pitää hoitaa vauvaa kotona ainakin vuosi – meni töihin heti synnytyksen jälkeen.” https://yle.fi/a/74-20077542
Minäpä kerron. Vauva tarvitsee ensisijaisesti äitinsä syliä, koska aistiin sen läheisimmäksi. Lapsi tarvitsee myös rintaa ja äidin maitoa – joihin isä tai päivähoito ei pysty.
Yleistä on viedä vauva kesken unien laitostamaiseen päivähoitoon, jossa kylmä syli syöttää korviketta. Lapsi haetaan sitten illalla sieltä pois ja kauppareissun jälkeen iltapala ja nukkumaan. Tukeeko tämmöinen vanhemmuus myöskään äidin tyytyväisyyttä?
Päivähoidossa lapsi saa myös helpoiten erilasia tulehduksia ja pian antibioottikierteen. Tutkimusten mukaan jo yksi antibioottikuuri altistaa kehon viisinkertaiselle tulehdusriskille, joten korvatulehdus-kierre on aika todennäköinen. Tutkimusten mukaan taas antibiootit altistavat: allergioille, käytöshäiriöille, suolistosairauksille, diabetekselle, syöville, Parkinson taudille, Ms-taudille – jotka kaikki lisääntyneet räjähdysmäisesti ja lista on loputon.
Tasa-arvo hömpötys ja naisten uraputket ovat yksi yhteiskuntaa rapauttavista asioista. Emme tule koskaan korvaamaan keskenämme tai yhteiskunnan toimesta: äidin ja isän roolia ja niiden erilaista tarvetta lapselle. Lapsi ei saisi olla esine, joka otetaan esiin silloin, kun hetki sille on sopiva.
– Jos kysyttäisiin, haluaisitko sinä syntyä kotiin, josta sinut viedään heti aamusta laitosmaiseen hoitoon vai perinteiseen kotiin, jossa äiti hoitaa ja isä käy töissä? Tai haluaisitko myöhemmin sitten uusioperheen pelinappulaksi, jossa asut vuorottain eri perheissä? Näihin malleihin kuitenkin pyritään.
Ydinperhe ja kotiäiti eivät edusta nykypäivää, vaan urat, erot ja yhteiskunta hoitaa.
Uskon että lapsen parasta ei nykymaailmassa useinkaan ajatella – vaan mikä tuntuu itselle siinä hetkessä parhaalta. Ihmetellään kyllä, miksi nuoret oireilevat, syrjäytyvät, etsivät tukea muista nuorista ja lopulta sitten päihteistä.
On paljon asioita, joita vain omaan napaansa tuijottava nuori ei tajua ennenkuin liian myöhään.
Ilmoita asiaton viesti
On joitakin perusasioita, joita ei kannata lähteä muuttamaan muotiseikkojen johdosta.
Sota-aikojenkin lapset kasvoivat kurissa ja nuhteessa paljon tasapainoisemmiksi ja tehokkaimmiksi kuin tämän päivän holhousyhteiskunnan kasvattamat lapset.
Ilmoita asiaton viesti
Kuninkaalliset edustavat tyypillisesti ihmisiä joiden läheisin ihmissuhde on ollut nanny eli imettäjä.
Tätä alkuvaihetta on sitten seurannut varttuminen nuoreksi aikuiseksi sisäoppilaitoksessa.
Kukaan ei tietääkseni ole päässyt tieteellisin metodein tutkimaan kuninkaallisten mielenmaisemaa laajemmin.
Itse uskon sieltä löytyvän vahvojakin merkkejä tunne-elämän köyhyydestä ja muitakin henkisen puolen ongelmia hylätyksi tulemisen seurauksena.
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä
Yhteiskuntakaan ei painota tuoreita äitejä ja isejä antamaan lapselle sen tarvitsemaan syliä, vaikka ensimmäiset 3 vuotta olisivat lapsen kehitykselle siinä erittäin tärkeät. Vaan yhteiskunta ja ympäristö painostavat viemään lapsi kehittymään laitosmaiseen päiväkotiin, vaikka äiti olisikin päivät kotona.
– Nykynuorisosta ja pisa-tuloksista jo näemme, kuin hyvin malli kehittää nuoria ja kellään ei tule edes mieleen palata missään asiassa entiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Äidin tissi on tärkeä.
Vauva saa immuniteettinsä äitinsä rintamaidosta.
Töihinsä rynnänneen äidin lehmänmaidosta sitä ei saa.
Ilmoita asiaton viesti
Äidinmaito on erittäin tärkeää, kuten äidin syli, -ääni, -kosketus… Näitä asioita ei korvaa: korvikkeet, puoliso, tasa-arvo, ura tai mitkään vaihtoehdot.
Ilman äidin huomaa lapsi kyllä selviää, mutta aina tietyin puuttein. Isän tärkeä asema astuu kuvioon vasta sitten myöhemmin. Puutos jommastakummasta, jättää aina jonkinlaisen aukon lapsen kehitykseen.
Ilmoita asiaton viesti
Olen joskus katsonut Youtubesta videon jossa otettiin esille joskus aikoinaan tehty koe jossa vauvoille annettiin tarvittava ruoka ja muut joita vauva tarvitsee, mutta äidin läheisyys jätettiin antamatta ja muut ihmiskontaktit ja kaikki vauvat kuolivat.
Yritin etsiä videota, mutta kärsivällisyys ei riitä. Kyseessä mitä luultavammin yksi Ville Mäkipellon videoista.
Ilmoita asiaton viesti
Ketjun aloittaja on Suomen Yrittäjien jäsen, joten on hyvä kiinnittää huomiota artikkelissa siihen, että vanhempainlomien pitämisen vähälle jääminen on tavallisinta yrittäjillä, joiden sosiaaliturva on heikko, mikäli YEL-maksuja ei ole maksettu tarpeeksi. Kotiin jääminen lapsia hoitamaan on varmasti miellyttävää useimmille, mutta asia mutkistuu, jos on epäselvää, kuka siitä maksaa. Yksinyrittäjien yritys voi pahimmillaan kaatua liian pitkiin perhevapaisiin.
Ilmoita asiaton viesti
”Tutkimusten mukaan taas antibiootit altistavat: allergioille, käytöshäiriöille, suolistosairauksille, diabetekselle, syöville, Parkinson taudille, Ms-taudille – jotka kaikki lisääntyneet räjähdysmäisesti ja lista on loputon.”
Kirjoittajan pyrkimys on varmasti hyvä, mutta mitä tutkimuksia löytyy näiden väitteiden takaa?
Lisäksi korvaan särähti ”kylmä syli”? Miksi kirjoittaja olettaa lapsia hoitavien olevan jotenkin kylmiä?
Ilmoita asiaton viesti
Tutkimuksia on aiheista tullut paljon vuosikymmenten aikana. Kannattaa perehtyä prof. Pentti Huovisen julkaisuihin. https://www.utu.fi/fi/ihmiset/pentti-huovinen
Uusi tuore suomalaistutkimus antibioottien yhteys Parkinsoniin. https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/terveempi-maailma/runsas-antibioottien-kaytto-saattaa-altistaa-parkinsonin-taudille
Kylmä syli nyt on aika selvä asia. Päiväkodeissa on paljon lapsia ja vähän työntekijöitä ja ei heillä ole edes oikeutta paapoa ja pusutella yksilöitä kuin omiaan.
Ilmoita asiaton viesti
Surullista, että meillä on nykyään niin paljon äitejä, jotka asettavat omat halunsa, kunnianhimonsa ja rahan lastensa edun edelle. Tokihan monessa työssä on helpompaa kuin hoitaa pikkulasta kotona, mutta tarinat jopa alle 2-vuotiaiden viemisestä päivähoitoon – jotta äidillä olisi päivisin kivempaa – kuulostavat tosi pahalta sekä lasten nykyisyyden että etenkin heidän tulevaisuutensa kannalta.
Ilmoita asiaton viesti
Olen -38 syntynyt köyhästä kodista maalta 60v. kaupunkissa asunut ihmettelen elintason tuomaa pahoinvointia ja Vastaamon porukkaa.
Ilmoita asiaton viesti