Yle ylläpitää ammattivihoja

Yle mainostaa taas professori, Juhani Knuutin, lukuisia virheitä sisältävää kirjaansa, mollaten eri koulukuntia ja kansalaisia kohtaan https://yle.fi/uutiset/3-11744413.

Jutulle oli tarkoin valittu ajankohtakin 23.1, joka on: Luontaishoitojen päivä.

Ylen sivulla ”saisi” jutussa myös kommentoida, mutta lukuisten asiasta eri mieltä olevien ja asiantuntijoiden oikaisuja, ei Ylen toimittaja, Yrjö Hjelt, kommenttiketjuun päästänyt. Vain kirjaa, Knuutia ja toimittajaa kehuvat mielipiteet päässeet läpi.

Aika asenteellista toimintaa verorahoilla toimivan median journalistilta.

Milloin Professori sivistyy kunnioittamaan myös oman koulukuntansa ulkopuolisia aloja ja kansalaisia?

Milloin myös Yle alkaa noudattamaan journalismin ohjeita?

http://www.jsn.fi/journalistin_ohjeet/

8. Journalistin velvollisuus on pyrkiä totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen.

10. Tiedot on tarkistettava mahdollisimman hyvin – myös silloin kun ne on aikaisemmin julkaistu.

11. Yleisön on voitava erottaa tosiasiat mielipiteistä ja sepitteellisestä aineistosta. Myöskään kuvaa tai ääntä ei saa käyttää harhaanjohtavasti.

12. Tietolähteisiin on suhtauduttava kriittisesti. Erityisen tärkeää se on kiistanalaisissa asioissa, koska tietolähteellä voi olla hyötymis- tai vahingoittamistarkoitus.

26. Jokaisen ihmisarvoa on kunnioitettava. Etnistä alkuperää, kansallisuutta, sukupuolta, seksuaalista suuntautumista, vakaumusta tai näihin verrattavaa ominaisuutta ei pidä tuoda esiin asiaankuulumattomasti tai halventavasti.

20. Olennainen asiavirhe on korjattava viipymättä ja niin, että se tavoittaa mahdollisimman kattavasti virheellistä tietoa saaneen yleisön. Korjaus on julkaistava sekä tiedotusvälineen toimituksellisilla verkkosivuilla että julkaisussa tai kanavassa, jossa virhe on alun perin ollut.

Ps. Nyt kun olen muutaman tunnin lukenut kyseisen Ylen jutun kommenttiketjua, niin olen aivan varma, että kommenttiketjuun kirjoittaa nimimerkeillä: Knuuti, toimittaja tai molemmat.

Niin yksipuolista Knuutin kehumista on koko ketju, eikä muut pääse läpi. Lauseet alkavat lähes kaikki Knuutia kohtaan ylisanoilla, jotka eivät normaalisti kuulu asiakeskusteluihin. Ja tietysti, ei missään yleisessä keskusteluissa olla asiasta yhtä mieltä, saati kehuta vain toisia haukkuvaa tahoa.

 

 

jouni jämsä

Terveyspalveluiden asiantuntija, kansainvälisen CAM-yhdistyksen ja Suomen Yrittäjien jäsen.

Demokratiaan kuuluvaa mielipiteiden kirjoa tai tutkittua tietoa, joita voi kommentoida rakentavasti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu