Ylen sensuurin sumentama nettiblogi ei voi toimia verorahoilla

Ylen nettisivujen blogi-kirjoitukset ja niissä oleva kommentointi alusta on syytä jo lopettaa. Se on verorahoilla toimivan Ylen yksi poliittinen alusta, jolla palstalla määrätyt henkilöt voivat kirjoittaa omaa näkemystään ”kansan tukemana.”

Blogikirjoittaminen olisi vielä ok. ja kertoisi kirjoittajan mielipiteestä – mutta kun siinä on tämä kommentointimahdollisuus, ja sitä valvoo itse kirjoittaja tai asennoitunut toimittaja, jotka julkaisevat vain miellyttävät vastineet ja kommnentit.

Sivu mahdollistaa tällöin erittäin epädemokraattisen toiminnan. Lukijat saadaan näin ainakin ymmärtämään kaikkien olevan kirjoittajan kanssa samaa mieltä, jotta sinunkin on helpompi sitä olla. Manipuloidaanko ihmisten mieliä Suomessa jo liikaa?

Tänään oli asiassa esimerkkinä Ulla Järven kirjoitus rokotteista: https://yle.fi/uutiset/3-11742356 ja Ulla Järvi tunnetusti laulaa sen lauluja, jonka leipää syö (lääketiede, Lääkärilehti, tiedeuskoiset). Joten asiallinenkaan oikaisu rokotteista, saati kritiikki, ei päässyt sinne kirjottajilta läpi, vaan kansan on luettava tämäkin asia yksipuolisesti.

Miksi Yle toimii näin – eikö Yle edusta demokratiaa tai sanavapautta ja anna mahdollissuutta korjata ja kommentoida? Kyllä innokkaat tieteen puoltajatkin voivat olla väärässä ja varsiskin tietämättömiä.

jouni jämsä

Terveyspalveluiden asiantuntija, kansainvälisen CAM-yhdistyksen ja Suomen Yrittäjien jäsen.

Demokratiaan kuuluvaa mielipiteiden kirjoa tai tutkittua tietoa, joita voi kommentoida rakentavasti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu