Yle-läiset tulevaisuudessa vaaleilla

Lähes kaikessa kansan omistuksessa tai -hallituksessa on tietyn välein vaalit: eduskuntavaalit, kunnallisvaalit, kirkollisvaalit, osuuskauppa Hämeenmaa edustajistovaalit, ammattiliittokohtaiset vaali.

Mutta verorahoilla toimivan Ylen jäsenistö ei koostu kansan tahdosta, vaikka maksavat heidän palkan ja Yle on korkeassa asemassa.

Yleä pidetään kansan keskuudessa nykyään poliittisena ja jopa ylimeilisenä toimijana, jossa kansan mielipiteillä tai -tiedoilla ei ole usein saumaa, jos se poikkeaa vallitsevasta kaavasta. Suvaitsevuus ja nollatoleranssit ovat Ylelle tärkeitä, mutta toisessa yhteydessä/ kohteissa edustavat taas toista äärilaitaa ja se  ”kuuluukin” sananvapauteen.

Mikä tahansa yhteisö, joka toimii pitkään, muodostaa oman koulukuntansa ja uskovat sen olevan oikea malli. Kunnioitus ympäristöä kohtaan vähenee ja määräysvalta kasvaa. Jäsenet eivät huomaa omia virheitään tai katsontaansa koskaan vääräksi. Sitten on joitain, jotka eivät sitä aina allekirjoita, jolloin he eri syistä poistuvat järjestelmästä. Yleltäkin on lähtenyt paljon kansan arvostamia toimittajia.

Demokratian säilyessä ja kansan kustantaman median arvostuksen sälyttäminen tarvitsisi selvän muutoksen, ja se voisi olla Yle-vaalit, joilla valitaan 4v. välein johto ja myös toimittajat. Tämä muuttaisi paljon ja arvostus Yleä kohtaan kasvaisi.

Tulin lopulta tähän ajatukseen, kun yritin keskutella Ylen vuorovaikutuspäälikön, Sami Koiviston kanssa ja huomasin, kuinka eri maailmoissa he Ylellä ovat tavallisen kansan kanssa ja kuinka paljon Ylen ”vapaisssa” keskusteteluissa suorastaan sensuroidaan kansan näkemystä ja mielipiteitä. Teimme näet jo aiemmin laajan kokeen ja yksikään asiallinen, mutta eriävä mielipide ei päässyt netti-kommenttikentässä näkyviin.

jouni jämsä

Kansainvälisen CAM-yhdistyksen ja Suomen Yrittäjien jäsen. Epäoikeudenmukaisuutta on Suomessakin yllättävän monessa ja ihmiset manipuloidaan ajattelemaan asioista määrätysti. Eriarvoisuus on valikoidun moralisoinnin johdosta suurempaan kuin koskaan ennen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu