Ketä puheet EU-erosta palvelevat?

Viimeistään Venäjän hyökkäys Ukrainaan osoitti, että yhteisen vihollisen edessä EU yhdistyy. Sisäiset ristiriidat haudattiin ja yhteiset pakotteet asetettiin hyvin nopeasti. Jo vuoden jatkuneen tilanteen aikana pakotteita on entisestään kiristetty. 

 

Taloudellisessa ja aseellisessa tuessa EU on ollut voimakas. Tuki on asteittain tiivistynyt, mikä on ollut ja on myös jatkossa välttämätöntä. Venäjä ei saa voittaa oikeuttamatonta hyökkäystään. 

 

Olisin odottanut, toivonutkin, että kulunut vuosi olisi viimeistään saanut myös Perussuomalaiset ymmärtämään, että EU-jäsenyys on Suomen tärkein arvoyhteisö, ulkopoliittinen ankkuri ja turvallisuuspoliittinen valinta, yhdessä tulevan Nato-jäsenyyden kanssa. 

 

Odotin turhaan. 

 

Maanantaina 26.1. perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra totesi Iltalehden debatissa, että perussuomalaisten tavoitteena on edelleen EU-ero pitkällä aikavälillä. Hän vahvisti tämän myös HS:n haastattelussa myöhemmin. 

 

Toisaalta on hyvä, että suomalaisille tulee selväksi miten tuhoisaa linjaa Perussuomalaiset todella ajaa. EU-ero ja yhtenäisen Euroopan hajottaminen nimittäin olisi Suomelle ja suomalaisille tuhoisaa. 

 

Muutaman vuoden takaisen Oxford Economicsin analyysin mukaan EU:n avulla on syntynyt Suomeen 40 000 uutta työpaikkaa. EU-jäsenyys on puolestaan lisännyt maamme kokonaiskauppaa 9 –26 prosenttia, mikä vastaa 16–47 miljardia euroa. 

 

Euroopan unioni on onnistunut parhaiten sen tärkeimmässä tavoitteessaan eli rauhanprojektissa. Tästä meidän on pidettävä jatkossakin kiinni. Suomen paikka on Euroopan unionissa.

 

Unionin sisäistä turvallisuutta hajottavat hankkeet hyödyttävät lopulta vain niitä voimia, jotka yrittävät saada läntisen rintaman murtumaan. Suurin häviäjä tässä pelissä olisi Suomi ja suomalaiset. 

JouniOvaska
Keskusta Tampere

Keskustan kansanedustaja ja liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja. Toiminut niin luokanopettajana, varapuhemiehen erityisavustajana kuin puoluesihteerinä.
Päivät kuluvat liikenne-, EU-, koulutus- ja ulkopolitiikan parissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu