Persulainen mediakritiikki

Sen jälkeen kun Markku Huusko vahvisti Uuden Suomen noudattavan raiskausjuttujen uutisoinnissa muun median linjaa, persujen ja persumielisten huomiohakuinen mediakritiikki on saanut yhä kummallisempia muotoja. Kansanedustaja ja Ylen hallintoneuvoston jäsen Reijo Tossavainen ilmoittaa valittaneensa Iltalehden pääkirjoituksesta Julkisen Sanan Neuvostoon. Se vielä puuttuisi, jos yksityisomisteinen juorulehti ei saisi päättää, miten se sijoittaa julkkisten kuvia sivuilleen.

Yhden raiskausjutun tuomiolauselmasta on tullut persuille Graalin malja, josta ollaan tekevinään tärkeitä johtopäätöksiä Suomen yhteiskunnallisesta elämästä. Kuvaavia ovat myös kommentteihin liitetyt disclaimerit, joilla kielletään Turun Sanomia käyttämästä tai lainaamasta kommentoijan sanomisia. Aivan kuin koko älämölön ainoa tarkoitus ei olisi herättää Turun Sanomien tai muun jotenkin yhteiseksi koetun yrityksen huomio.

Paljon puhutaan suomettumisen ajasta, jolloin esimerkiksi Baltian asioista puhuminen oli enemmän tai vähemmän kiellettyä. Netti on vapauttanut tiedonvälitystä, mutta se ei tarkoita, että rasistinen koohoilu olisi asiakkaista kilpailevalle medialle mikään myyntivaltti. Valitusten tehtailun ja yleisen kitinän sijasta olisi ehkä parempi yrittää omalla medialla, jossa asiat sitten sanottaisiin ”niin kuin ne on.” Sen pitäisi olla tänä päivänä huomattavasti helpompaa kuin 1970-luvulla.

Timo Soinin vennamolainen avaus korruptiota vastaan toivottavasti herättää persujen suuren eduskuntaryhmän järkevämpään toimintaan. Vaikka joku niin luulisi, kansa ei valinnut heitä ruikkaamaan medialta huomiota oikeuden pöytäkirjoilla ja valituksilla.

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu