Ulkoministeri Haavisto: EU:n tulee pyrkiä parempiin suhteisiin Venäjän kanssa

Ulkoministeri Pekka Haavisto haluaa lämmittää EU:n suhteita Venäjään. Haavisto sanoi näin haastattelussa brittiläiselle Financial Timesille, josta viesti on muutamassa tunnissa levinnyt jo venäläismedioiden etusivuille.

Haaviston mielestä globaaleja kriisejä ei voi ratkaista, jos Venäjä ei ole siinä mukana ”aktiivisena partnerina.” Haavisto viittaa taustalla Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin politiikkaan ja Brexitiin ja myöntää epäsuorasti, että EU:n turvallisuuspoliittinen painoarvo on heikentynyt. Moskova on näin palaamassa kylmän sodan aikaiseen asemaansa Euroopan kohtaloista päättävänä suurvaltana.

Financial Times muistuttaa Suomen vuosikymmeniä jatkuneesta ”erityissuhteesta” Venäjään sekä siitä, että Suomella oli aktiivinen rooli Venäjän paluussa Euroopan Neuvostoon aiemmin tänä vuonna. Suomettumisen olemassaolo on siis taas vahvistettu kansainvälisessä laatulehdessä. Vielä muutama vuosi sitten tämä olisi saattanut jotakuta harmittaa, mutta nyt puhaltavat Euroopassa näköjään uudet tuulet : D

Euroopan äärioikeisto on pitkään vaatinut parempia suhteita Venäjään. Viimeksi avauksia Venäjän suuntaan vaati Saksan AfD-puolue, joka sai viikonloppuna roiman voiton kaksissa Saksan maapäivävaaleissa.

Presidentti Sauli Niinistö matkaa viikon päästä Ukrainaan – ilmeisesti Venäjän presidentti Vladimir Putinin viestinviejänä. Niin kuin joku Twitterissä kommentoi, mieleen tulee Neville Chamberlain – hän sopi Hitlerin kanssa ”rauhasta meidän aikanamme” vuonna 1938.

https://www.ft.com/content/ffa75a2c-ce54-11e9-99a4-b5ded7a7fe3f

https://www.gazeta.ru/politics/news/2019/09/04/n_13420873.shtml?updated

https://ria.ru/20190904/1558275761.html

jounisnellman

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu