Baltian maat rajoittavat venäläisten maahanpääsyä – lisääntyykö liikenne Suomen itärajalla?

Baltian maiden ulkoministerit ovat tänään sopineet venäläisten maahantulon pysäyttämisestä maihinsa tietyin poikkeuksin. Kuten linkittämäni jutun kuvasta näkyy, ulkoministeri Pekka Haavisto oli mukana Liettuan Kaunasissa käydyissä neuvotteluissa, mutta Suomi ei ole näköjään mukana ilmoitetussa järjestelyssä.

Venäjän aloitettua helmikuussa hyökkäyksensä Ukrainaan Venäjältä on tullut EU:n alueelle noin miljoona matkustajaa. Niistä reilu 300.000 on tullut Suomen itärajan yli ja noin 300.000 Viroon. Nyt näyttää siltä, että Viron kauttakulkuliikennettä voi siirtyä Suomen reitille, joka jää venäläisten selkeästi suurimmaksi henkireiäksi länteen.

Uudesta järjestelystä näyttää puuttuvan myös Puola, jonka on kerrottu olleen mukana rajojen sulkemista koskevissa neuvotteluissa.

Tältä siis näyttää niin kauan kun Haavisto ei ilmoita, missä mennään Suomen osalta. Baltian maat ilmoittavat, että päätöksissä on kysymys kansallisesta turvallisuudesta. Haavisto kertoi viime viikolla, etteivät venäläiset turistit ole Suomelle turvallisuusriski, mikä saattoi ennakoida irtautumista Baltian maiden tiukasta linjasta.

Tällä päätöksellä Baltian maat rikkovat Schengen-sopimuksia ja irtautuvat käytännössä asiassa viime viikolla saavutetusta EU:n neuvottelutuloksesta. EU:n tulevaisuudelle tällainen ei lupaa hyvää.

https://eng.lsm.lv/article/society/society/baltic-states-to-apply-coordinated-restrictions-to-russian-schengen-visa-holders.a472630/

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu