Brexitin karmiva seuraus – jopa ruoasta pulaa

Englannin konservatiivit lupailivat eron EU:sta tuovan briteille makean elämän, mutta totuus lyö nyt kovaa vasten kasvoja. Teollisuudessa ja jakelussa työskennelleet EU-kansalaiset ovat lähteneet pois eikä työlle löydy tekijöitä. Tuonti ja vienti EU:hun on jämähtänyt byrokratiaan. Alihankintaketjut ovat räjähtäneet palasiksi, kauppojen hyllyt ammottavat tyhjyyttään ja ravintolatkin myyvät eioota.

Brexitin puolesta äänestäneet hölmöt voivat mennä itseensä, mutta sekään ei nyt auta. Pelkästään kuorma-autokuskeja puuttuu 100.000 eikä tavara liiku. Tilanteeseen ei ole odotettavissa helpotusta lähiaikoina ja kauppa ennustaa jo pula-ajan joulua. Yritysten tappioita ei kannata edes yrittää rahassa mitata.

Tämä osoittaa hyvin, miksi kansanäänestyksiä ei pidä järjestää Suomessa enää missään asiassa. Kansalaisilla ei yksinkertaisesti ole valmiuksia jäsentää ja ymmärtää monimutkaisia asiakokonaisuuksia, siihen tarvitaan edustajat väliin.

https://news.sky.com/story/why-are-uk-businesses-being-hit-by-shortages-at-the-moment-12391233

+23
jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu