Brittiministeri varoittaa ”todella vaikeasta talvesta” – ostopaniikki on lähellä

Boris Johnsonin hallituksen ministeri Paul Scully sanoi tänään, että Britannian energiakriisi on ”haaste” ja että ruokapula on ”todellinen huolenaihe.” Lähestyvästä talvesta on Scullyn mukaan tulossa briteille ”todella vaikea.”

Vielä eilen pääministeri Johnson kielsi ongelmat.

Näinhän Brexitin ei pitänyt Johnsonin mielestä mennä. Nyt Britannian maatalousyritykset, elintarviketeollisuus ja kauppaketjut haluaisivat EU-kansalaiset takaisin valmistamaan briteille ruokaa ja ajamaan sitä kuormureilla marketteihin. Mutta vaikka työvoiman vapaa liikkuvuus palautettaisiin nyt, ongelmat eivät välttämättä poistuisi hetkessä.

Brittilehtien otsikot ”ostopaniikista” johtavat tietysti paniikin lisääntymiseen ja hamstraus voi alkaa. Ruokaa Britanniassa sinänsä on, vaikka vihannessatoa ja teuraseläimiä joudutaankin tuhoamaan, mutta sitä ei saada ruokatehtaisiin ja kuluttajien ulottuville. Pullonkaulana ovat kuorma-autokuskit, joita ei saada ajoon nopeassa tahdissa lisää.

https://www.itv.com/news/2021-09-23/minister-warns-of-really-difficult-winter-amid-energy-bills-and-food-shortages

https://www.bbc.com/news/business-58654725

https://news.sky.com/story/tesco-warns-driver-shortage-could-spark-christmas-panic-buying-124146

+11
jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu