Die Strasse frei? Käräjäoikeus hyväksyi natsi-Saksan hakaristiliput itsenäisyyskulkueessa

Natsi-Saksan hakaristilippuja saa jatkossa kantaa vapaasti kaduilla Suomen itsenäisyyspäivänä. Poliisi oli tähän vuonna 2018 puuttunut, mutta Helsingin käräjäoikeuden tänään antaman tuomion mukaan vailla perusteita.

”–  Kuljettamalla hakaristilippuja mielenosoituskulkueessa vastaajat ovat täten halunneet levittää natsi-Saksan ja Hitlerin ideologian mukaisen mielipiteen tai viestin tai ainakin heidän olisi pitänyt ymmärtää, että he menettelyllään levittävät tällaista mielipidettä tai viestiä, käräjäoikeus kirjoittaa tuomiossaan.”

Tällä lauseella käräjäoikeus haluaa välttää väärinkäsityksiä lippujen luonteesta. Käräjäoikeuden mukaan liput ovat OK, koska niitä ei ole Suomessa erikseen kriminalisoitu.

Tällä linjauksella käräjäoikeus siirtää Suomen maailmanlaajuisesti sananvapauden eturintamaan, mitä natsitunnuksiin tulee. Pariisin rauhansopimuksessa ne kiellettiin, mutta sehän ei enää Suomea sido miltään osin – eihän? Ei edes rauhansopimuksen henki?

En usko, että Euroopassa on toista maata, jossa natsi-Saksan hakaristilipuilla uskallettaisiin provosoida itsenäisyyskulkuetta – joko poliisin ja tuomion pelossa tai muuten. Mutta meillähän natsikulkue itsenäisyyspäivänä alkaa olla valtavirtaa.

Jokin kertoo minulle, että viimeistään korkein oikeus korjaa tämän päätöksen. Mutta mainehaitta Suomelle on jo tosiasia.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/viiden-miehen-syytteet-hylattiin-karajaoikeudessa-hakaristiliput-uusnatsikulkueessa-eivat-olleet-kiihottamista-kansanryhmaa-vastaan/8223216#gs.9mwmty

+5
jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu