FT: Pääministeri Johnson päästämässä EU-työntekijöitä takaisin Britanniaan – mutta onko jo liian myöhäistä?

Britannian autoilijat ovat tänään kärvistelleet kuubalaistyyppisissä tuntikausien bensajonoissa pelästyttyään eilisiä uutisia asemien sulkemisista. Tämä oli markettien ruokapulan lisäksi Boris Johnsonin hallitukselle liikaa: Se aikoo Financial Timesin mukaan päästää pikavauhtia maahan tuhansia rekkakuskeja ja muita työläisiä EU:sta katastrofia helpottamaan.

Saa nähdä, auttaako tämä myöhästynyt takinkääntö mitään akuuttiin kriisiin. Nyt puhutaan väliaikaisista toimenpiteistä, mutta tärkeintä olisi heti aluksi myöntää, että Brexit oli suuri virhe. Tämä antaisi selkeän signaalin niille EU-kansalaisille, joiden odotetaan tulevan nyt Britannian romahtanutta logistiikkaa pelastamaan.

Rekkakuskien tilanne muualla Euroopassa on nyt hyvä, ja lähteminen Britanniaan edellyttäisi sitä, että keikoille tarjottaisiin jonkinlaista jatkuvuutta ja ennen kaikkea kunnon korvausta. Voi hyvin olla, että Johnsonin liike tulee liian myöhään eikä edes EU:sta ole Britannian pelastajaksi.

Ensi hätään Britanniassa tarvitaan ammattitaitoisia säiliöautojen kuljettajia, joita on mahdoton korvata aloittelijoilla. On vaikea sanoa, onko armeijastakaan tässä apua. Bensan ostopaniikki saattaa johtaa nopeasti koko yhteiskuntaa ravisteleviin seurauksiin.

https://www.ft.com/content/8335166f-9019-471b-9cbf-d7554c3b40b2

+6
jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu