Haastaako Supon päällikkö valtion oikeuteen? Niin ”neuvoo” kokoomuksen Zyskowicz

Olen pitänyt kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowiczia pätevänä ja terävänä juristina. En allekirjoita kaikkia hänen kärjistyksiään, mutta joku tolkku niissä on aina ollut. Nyt näyttää siltä, että hän ei ole enää parhaassa iskussaan.

Zyskowicz neuvoo Supon päällikkö Antti Pelttaria hakemaan yhdenvertaisuuslain mukaista ”hyvitystä” siksi, ettei Pelttaria valittu sisäministeriön kansliapäällikön virkaan. Zyskowiczin mukaan Pelttaria ”syrjittiin” hänen ”vakaumuksensa,” ”mielipiteensä” ja ”poliittisen toimintansa”  – siis kokoomuslaisuutensa – takia. Zyskowicz siis neuvoo Pelttaria hakemaan ”menetyksestään” rahallista korvausta valtiolta, mikä onnistuisi käytännössä vain valtio oikeuteen haastamalla.

Zyskowicz siis väittää, että Pelttari olisi valittu, jos hän ei olisi ollut Zyskowiczin puoluetoveri. Tuomarikunnassa on paljon kokoomuslaisia, mutta ihan tällaista puppua siellä ei hyväksytä. Zyskowiczin juristin neuvo on siis surkea ja vaarallinen, Pelttari menettäisi sitä noudattaessaan oikeudenkäyntikulut ja ennen kaikkea maineensa.

Todella vaarallinen on Zyskowiczin ajatus siitä, että pitkä kokemus salaisesta poliisista tuottaisi automaattisen oikeuden johonkin korkeaan virkaan. Itänaapurissa on ajateltu näin, mutta ei meillä. Onko Zyskowiczin mielestä väärin, että ylipäätään järjestettiin avoin hakuprosessi, jossa ääneen pääsivät myös muut hakijat?

Virka ei mennyt Zyskowiczin puoluetoverille, mutta pettymys ei saisi purkautua tällaisina typeryyksinä. Kokenut varatuomari Kirsi Pimiä on kansliapäällikön virkaan vähintään yhtä pätevä valinta kuin Pelttari olisi ollut. Kokoomuslaisia ei maassa syrjitä mielipiteidensä takia, siitä ollaan Suomessa todella kaukana eikä tietääkseni kukaan ole missään niin aiemmin väittänytkään.

https://www.verkkouutiset.fi/ben-zyskowicz-supon-paallikon-perusoikeuksia-on-loukattu/

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu