”Häivy!” – Minskiläisen tehtaan työläisiltä tyly vastaanotto Lukashenkalle

Valko-Venäjän kohta jo entinen presidentti tapasi tänään Minskissä raskaita ajoneuvoja valmistavien yrityksien työläisiä. Käsikirjoitus ei toiminut suunnitelmien mukaan, sillä väkijoukko keskeytti Lukashenkan ”häivy!”-huudoin. Meille vanhemmille videoklippi toi mieleen Romanian diktaattorin Nicolae Ceausescun viimeisen puheen 30 vuotta sitten. Se on varmaa, ettei Lukashenka ollut kokenut mitään vastaavaa 26-vuotisen valtakautensa aikana.

Ceausescu tuli mieleen siitäkin, että Lukashenka sanoi samassa tilaisuudessa, että hänet täytyy tappaa ennen kuin Valko-Venäjälle tulee uudet vaalit.

Samoihin aikoihin häivy!-huutojen kanssa Valko-Venäjän nettiliikenteeseen tuli katkos, ja linkittämäni tut.by-sivusto katosi näkyvistä. Nyt yhteydet tuntuvat taas pelaavan.

Samaan aikaan Venäjältä tihkuu tietoja, että Valko-Venäjän rajalle olisi saapumassa Moskovasta ja Pietarin alueelta erikoisjoukkojen kuorma-autoja ilman rekisterikilpiä ja tunnuksia. Tapahtumat näyttävät vain vyöryvän eteenpäin liian nopeasti jopa yleensä liukkaasti toimivalle Vladimir Putinille. Venäläiset ovat taitavia shakinpelaajia, mutta ihan tällaista romahdusta tuskin sielläkään osattiin odottaa.

Liettuaan paennut oppositiopoliitikko Sviatlana Tsihanouskaja on tänään tarjoutunut Valko-Venäjän väliaikaiseksi johtajaksi siihen asti, kunnes vallanvaihdos Lukashenkon hallinnolta voidaan toteuttaa.

https://news.tut.by/economics/696946.html

EDIT: Otsikkoa ja tekstiä korjattu, kysymyksessä ei ollut traktoritehdas

 

 

jounisnellman

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu