Hippien maidan avaa kuin avaakin ovet anarkialle

Elokapinan ”mielenosoittajat” ovat voittaneet tärkeän ensimmäisen erän Helsingin Mannerheimintiellä. Poliisi ei onnistunut saamaan heitä neuvottelemalla pois keskeiseltä valtaväylältä eikä voimakeinojakaan voi nyt käyttää, kun sisäministeri Maria Ohisalo puhui porukan ”perustuslaillisista oikeuksista.” Nyt siis odotellaan tilannetta, jossa menestyksestään huumaantunut sadan nuoren ydinjoukko poistuu tapahtumapaikalta vapaaehtoisesti. Se voi kestää pitkäänkin, kun Elokapinan ”vaatimukset” ovat sellaisia, joita Suomen kaltainen parlamentaarinen demokratia ja oikeusvaltio ei voi hyväksyä.

Facebook-ja Twitter-feedissäni on paljon tukea Elokapinalle. Se osoittaa, kuinka paljon vasemmistonkin someväessä on turhautumista nykyiseen menoon, joka koetaan jotenkin tylsäksi ja vaihtoehdottomaksi. Väitän, että moni ”systeemin” uhriksi joutunut elää tässä mukana kadotettuja unelmiaan ja nuoruuttaan. Ehkä myös Ohisalo, joka suvaitsee tässä ”actionia” ja taistelun huumaa, kun vaalien kautta vihreät arvot eivät näytä etenevän ainakaan tarpeeksi nopeasti.

Ohisalo ei vain tajua, millaisilla asioilla tässä leikitään. Persut ja putinistit ovat unelmoineet maidanista, jossa leiriydytään kansanvallan pyhätön viereen ja häiritään sen toimintaa. Joltakin poliisipäälliköltäkin oli tänään lipsahtanut, että valtaväylä eduskunnan edessä olisi jollain tavalla ”yleinen paikka,” joka voidaan noin vain vallata.

Uusi kohudosentti Tuomas Malinen ei saanut koronarajoitusten aikana ravintoloita avattua kansalaistottelemattomuuden nimissä, mutta kaikki on nyt jo helpompaa seuraavaa tempausta varten, kun ”perustuslailliset oikeudet” on ulotettu liikenteen pysäyttämiseen ja eduskunnan edessä leiriytymiseen. Mitä sanoo Ohisalo, jos joukko uuninpankkopoikia lukitsee itsensä eduskunnan oveen ja sanoo, ettei lähde, ennen kuin kehitysapumäärärahat pudotetaan budjetista? Tai väittää, että kuntavaalit olivat vilpilliset, kuten nyt Malinen?

Persujen Punahilkka-operaatio EU:n elpymispaketin käsittelyssä asetti hetkeksi koko demokraattisen päätöksenteon Suomessa kyseenalaiseksi. Tämä sadan hengen egotrippi on pahimmillaan jatkumoa tuolle tapaukselle.

+6
jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu