Iltalehti osallistuu Mihkelsonin ajojahtiin levittämällä huhuja

Iltalehti osallistuu kiistellyn Viron kirjeenvaihtajansa Sami Lotilan suulla turvallisuusasiantuntija Marko Mihkelsonin ajojahtiin. EKRE-populistipuolueen lehti Uued Uudised uutisoi tyytyväisenä, että EKREn Mihkelsoniin kohdistuvista syytöksistä kirjoitetaan nyt myös Viron ulkopuolella.

Lotila viittaa jutussaan huhuihin, jotka ensimmäisenä julkaisi Postimees-lehti. Lotila tuskin on nähnyt kuvia, joista kirjoittaa, vaan viittaa niiden osalta epämääräisesti ”mediatietoihin.”

Viron yleisradion journalismin etiikan neuvonantaja Tarmu Tammerk muistuttaa, että journalismissa tulee aina ottaa huomioon lasten etu. Hänen mukaansa tätä periaatetta ei ole noudatettu tässä Tuuli Mihkelsonin lasten tapauksessa. Hän kysyy, millä tasolla on luottamus Viron viranomaisiin, jotka ovat tätä tapausta käsitelleet ja päättäneet olla sen yksityiskohtia julkistamatta. Tässä on mietittävää myös Iltalehdelle ja Lotilalle.

Lotila kirjoittaa: ”Viron valtiojohdolle Mihkelsonin kuvaskandaali on kiusallinen siksikin, kun juuri Mihkelson on ollut Virossa se “haukka” ja “moraalinvartija”, joka on kärkkäimmin moittinut Venäjää eri yhteyksissä jo vuosien ajan.” Miksi ”haukka” ja ”moraalinvartija” ovat lainausmerkeissä, kun niille ei anneta mitään lähdettä? Viitataanko tässä siihen, että Mihkelson on ajojahdin kohteena Venäjän taholta, koska hän on korostetun länsimielinen? Jos näin on, ajatus ei olisi saanut jäädä näin ylimalkaisen vihjauksen tasolle.

Lotila viittaa jutussaan kahdesti ”virolaisiin media-analyyseihin” sen kummemmin lähteitään yksilöimättä. Tuntuu siltä, että jutun todelliset lähteet ovat nimettömät Facebook-juorut ja median kommenttipalstat, joissa Virossakin on populisteilla selittämätön yliedustus. No, onhan Lotilalla menneisyys juorulehti Hymyn päätoimittajana.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fc47054c-0ee2-4cb0-8a50-2f134e4118ba

https://news.err.ee/1608769369/err-ethics-adviser-mihkelson-stories-raise-more-questions-than-

answer

https://uueduudised.ee/uudis/eesti/valiseksperdi-marko-mihkelsoni-perverssed-hobid-joudsid-ka-valismeediasse/

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu