Jos Suomi hylkää elpymispaketin

Eräänä keväisenä päivänä Suomen eduskunta tekee sen, jota siltä vähiten odotettiin. Se hylkää EU:n elpymispaketin määrävähemmistön äänin. Maailma ei ole uskoa silmiään, mutta jo muutamassa minuutissa pörssikurssit värähtävät nopeaan laskuun.

Sanna Marinin hallitus pitää jo samana iltapäivänä hätäistunnon. Sitä ennen Marin yrittää soittaa komission puheenjohtaja Ursula von der Leyenille, mutta puheluun ei vastata. Hallitus ei voi kuin todeta toimintakyvyttömyytensä, sen keskeinen esitys on hylätty ja luottamus ulkomaillakin mennyt.

Marin ilmoittaa hallituksen erosta presidentti Sauli Niinistölle, joka tietää puolueita jo konsultoituaan, ettei mahdollisuuksia hallituksen muodostamiseen nykyisessä eduskunnassa ole. Hän määrää siltä istumalta uudet eduskuntavaalit pidettäväksi yhtä aikaa kuntavaalien kanssa 13.6. Suomi on kriisissä ja siitä on tultava ulos mahdollisimman nopeasti.

Suomi takaisin! – Finljandija obratno! – huudot kaikuvat kaikkialla, missä Suomen politiikkaa tehdään ja seurataan. Irtiotto velkaunionista saa aikaan todellisen persuhuuman, kannatus kesäkuun vaaleissa on 31 prosenttia. Hyvin pärjää yllättäen myös Keskusta, joka kutsuu Suomen rohkean täyskäännöksen innoittamana vaalikampanjansa vetureiksi ”uudet” mutta tutut nimet Paavo Väyrysen ja Esko Ahon. Kokoomuksen ykkösnimi vaaleissa on Tuomas Malinen, jonka kansallismieliset somefanit huudattavat eduskuntaan Helsingin kautta aikojen suurimmalla äänimäärällä.

Heti seuraavana viikonloppuna vaalien jälkeen alkaa tapahtua. Pikavauhtia muodostettu hallitus pääministeri Jussi Halla-ahon johdolla pitää lauantaiaamuna salaisen istunnon, jossa päätetään toteuttaa Halla-ahon pitkäaikainen unelma irrottaa Suomi eurosta. Eduskuntaryhmiä infotaan luottamuksellisesti, Kokoomuksen Petteri Orpo päättää muutaman minuutin harkittuaan äänestää tyhjää. Maanantaina kaikki on jo ohi, kansa jonottaa turhaan pankkiautomaateilla euroja. Pankkikortit ja tilisiirrot eivät toimi, mutta valtionvarainministeri Malinen lupaa tilanteeseen pikaista parannusta.

Liikkeelle lasketaan markkoja, jotka menettävät valtionvarainministeri Malisen toiveiden mukaisesti heti puolet arvostaan. Talouteen syntyy heti dynamiikkaa ja toimeliaisuutta, kun duunarin palkat laskevat euroissa mitattuna kahdesta tonnista yhteen tonniin. Mutta uusi itsenäinen Suomen valtio on heti konkurssissa samalla tavoin kuin 1990-luvun yritykset: kassavirta on devalvoituvissa markoissa, mutta velanhoitomenot kovissa euroissa.

Halla-aho ruinaa hattu kourassa lainaa joka puolelta, mutta juuri kun bussit ja sairaalat ovat pysähtymässä, apuun rientää Ahon johtaman Sberbankin kokoon keräämä venäläispankkien konsortio. Diilin siunaa Helsingissä itse presidentti Vladimir Putin, joka pääsee pitkästä aikaa hoitamaan tapaamisensa Suomen pääministerin kanssa tuttavallisesti ilman tulkkia. Ehdot ovat maltilliset: Etelä-ja Itä-Suomi Helsinki-Kouvola-Lappeenranta-linjalla julistetaan Pietarin talousalueeksi, jonne edistetään investointeja verohelpotuksin ja vapauttamalla venäläiset työntekijät työlupavelvoitteesta. Venäjän turvallisuusviranomaiset valtuutetaan puuttumaan väärinkäytöksiin, joissa suomalaiset yrittävät kätkeä euroja ja salakuljettaa niitä ulkomaille. Rajat länteen ovat kiinni valtionvarainministeri Malisen vision mukaisesti.

Verräter! – petturit! – huutavat saksalaiset kuten kesällä 1944, mutta loppujen lopuksi EU:n reaktio jää maltilliseksi. Kun Venäjä-pakotteista luovutaan, mikään ei voi enää estää Karjalan ja siinä sivussa koko Suomen nousua uuteen kukoistukseen. Rajamuodollisuuksista luovutaan ja Suomen turismi saa valtavan buustin. Helsinkiin tulee vieri viereen kasinoita ja klubeja kuin 1990-luvun Riikassa ja pahat kielet väittävät, että ehkä siellä rahaa hieman pestään. Helsinki on Venäjän pankkien uusi finanssikeskus. Venäjän nuori polvi näkee Suomen mahdollisuuksien maana, ja parin vuoden kuluessa Suomeen muuttaa yli 500.000 parhaassa työiässä olevaa venäläistä.

Persuhallitus uusii mandaattinsa vuonna 2023 uudella maanvyörymävoitolla, koska se on luvannut vähentää tummaihoisten osuutta Suomen väestöstä ja myös pitää lupauksensa. Voittoa edesauttaa sekin, että vasemmistopuolueet on julistettu ”ulkomaisiksi agenteiksi.” Minä perustan käännöstoimiston, koska edessä on kaikkien Suomen virallisten dokumenttien kääntäminen venäjäksi. Sitä ennen täytyy vain muutama Puheenvuoron blogi deletoida.

+7
jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu