Kiinan Pariisin suurlähettiläs kyseenalaisti Ukrainan ja Baltian maiden itsenäisyyden

Onko tapahtumassa se, mitä pitkään pelättiin? Onko Kiina siirtymässä Ukrainan sodassa kokonaan Venäjän puolelle?

Kiinan suurlähettiläs Lu Shaye esitti ranskalaisessa TV-lähetyksessä varsin hyytävän arvion entisten neuvostotasavaltojen asemasta. Hän sanoi, että esimerkiksi Ukrainalla ja Baltian mailla ei ole ”voimassa olevaa” asemaa kansainvälisen oikeuden mukaan, koska niiden itsenäisyydestä ei ole sovittu kansainvälisellä sopimuksella.

Veikkaan, että tällaista tulkintaa kansainvälisestä oikeudesta ovat olleet laatimassa Moskovan juristit. Se antaisi Moskovalle vapaat kädet edetä sen rajanaapureiden suuntaan.

Viro, Latvia ja Liettua ja eiköhän myös Ukraina ovat takajaloillaan ja vaativat selityksiä suurlähettilään puheille. Lähipäivinä nähdään, onko Kiinan linja todella tämä vai pannaanko tämä esimerkiksi lähettilään huonon kielitaidon piikkiin. Lu joutuu haastattelussa välillä hakemaan sanojaan.

https://www.err.ee/1608956359/eesti-lati-ja-leedu-moistsid-hiina-diplomaadi-sonavotu-hukka

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu