Kiitos Ursula von der Leyen!

Luotamme ovet paukkuen kävelemään lähtenyt Englanti on tunnettu pahanmakuisesta ruoastaan. En ole itse joutunut siitä niin kärsimään. Äitini isä, merenkulkuneuvos Matti Nurminen tarjosi Lontoossa purtavaa Grosvenor Palacessa ja parhaissa carveryissä.

”Faijana” tunnettu neuvos otti mielellään lapsia mukaan hienoimpiinkin ravintoloihin, häntä piti muistaa vain kiittää. Hänen Pariisin Maxim´sissa tarjoamansa kilpikonnaliemi voitti kyllä englantilaisten ruoat. Perimätiedon mukaan Faija ja jo hänen isänsä viihtyivät vähän liiankin hyvin Lyypekin Schiffergesellschaftissa. Sinne osasin mennä myöhemmin yksinkin ilman Faijan neuvoja.

Faijan Chaine des Rotisseurs-kilpi on tallella Ojakkalan huvilalla.

Niin Ursula, haluan kiittää sinua siitä, että EU:ssa on saatavilla riittävästi hyvää ja ravitsevaa ruokaa. Varttuneet meillä muistavat ajan, jolloin oikeaa pastaa ei saanut myydä, maistuvista oluista, juustoista ja makkaroista tai Luoja paratkoon dijon-sinapista nyt puhumattakaan. Alueemme vallanpitäjät olivat sen tyhmyyksissään määräyksillään kieltäneet.

Engelsmannien tilannetta saatiin myös yhteismarkkinoilla parannettua, sinne rantautui Euroopan paras intialainen ja japanilainen ruoka.

Brittien hädästä on ahdistavaa lukea tätä taustaa vasten. Seuraat varmaan itsekin kauhukertomuksia Twitter-hashtageillä ”emptyshelves” ja ”foodshortages.” Rekkaa ajavat ja teollisuudessa työskennellet kansalaisemme tekivät kaikkensa ruokkiakseen britit, mutta lopuksi heidän oli vain lähdettävä. Toivon kanssasi kovasti, että tilanne kehittyisi parempaan suuntaan.

https://schiffergesellschaft.de/

https://kansallisbiografia.fi/talousvaikuttajat/henkilo/883

+5
jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu