Kremlissä puuhataan kiireellä ”Suur-Venäjää” – myös Suomi halutaan mukaan

Ukrainalaislehti kp.ua on julkaissut kuvan paidasta, jossa on uuden Kremlin suunnitteleman ”Suur-Venäjän” kartta: siihen kuuluu Suomi ja uusia osia keskisestä ja itäisestä Euroopasta (katso linkin kuva). Lehden mukaan Kreml aikoo järjestää pian Ukrainan miehitetyillä alueilla ”kansanäänestyksiä,” Venäjään liittymisestä,” jotka käytäisiin ”Suur-Venäjän puolesta”- iskulauseen alla.

Lehden mukaan Kreml aikoo vaihtaa Ukrainan miehitetyillä alueilla toimivan ”Donetskin tasavalta”- järjestön nimen ”Suur-Venäjäksi.” Näin hanke olisi ikään kuin valloitettavien alueiden omissa käsissä. Järjestöllä on lehden mukaan yli tuhat niin sanottua ”aktivistia,” jotka toimivat muuallakin kuin Donetskin alueella. Venäjältä tulleet ”vapaaehtoiset” ja ”asiantuntijat” houkuttelevat uusia alamaisia ruokalahjoituksilla ja venäläisten puhelinoperaattoreiden starttipaketeilla.

Kreml aikoo lehden mukaan vaihtaa miehitetyn Mariupolin kaupungin nimeksi ”Zhdanov.” Mariupolissa syntynyt ”Suomen syöjä” ja valvontakomission puheenjohtaja Andrei Zhdanov oli Josif Stalinin lähimpiä rikostovereita.

Eilen Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu sanoi, että ”pian meillä on taas Neuvostoliitto ja saamme taas kaikki elää rauhassa.”

KP-lehti mainitsee lähteekseen Ukrainan turvallisuuspalvelun SBU:n.

https://kp.ua/politics/a653456-sbu-prisoedinenie-donbassa-planirujut-pod-lozunhom-za-bolshuju-rossiju

https://twitter.com/visegrad24/status/1552334672763490307

+11
jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu