Kuskipula: Britannian katastrofi voi levitä muualle Eurooppaan

Britanniassa kauppojen hyllylle ja ravintoloihin ei saada paikoin toimitettua välttämättömiäkään elintarvikkeita. Myös muuta Eurooppaa uhkaa ”Versorgungskollaps,” huollon romahdus, varoittaa saksalaisen kuljetus-ja logistiikka-alan järjestön asiantuntija Dirk Engelhardt (Bundesverband Güterkraftverkehr Logistik und Entsorgung). Britannian katastrofi on EU:ssa vain ”ajan kysymys,” se on jo ”näköpiirissä.”

Puheenvuoron logistiikka-asiantuntija Tomi Solakivi oli eilen ”huvittunut” eilisestä blogistani, jossa kerroin Britannian kuskipulasta ja elintarviketeollisuuden työvoimapulasta johtuvista toimitusvaikeuksista. Britannian elintarviketeollisuuden etujärjestön perjantaisen ulostulon ”pysyvästä” ruokapulasta hän kuittasi ”paskapuheena.” Puhuvatko lobbarit nytkin vain sitä, mistä heille maksetaan?

Saksasta puuttuu Engelhardtin mukaan 60.000-80.000 rekkakuskia ja trendi on nouseva. Vuosittain eläkkeelle jää 30.000 kuskia ja uusia tulee alalle vain 15.000.

”Der Mangel hat auch damit zu tun, dass der Beruf des Lastwagenfahrers immer weniger als attraktiv wahrgenommen wird. Das hängt mit der schwierigen Vereinbarkeit von Familie und Beruf und der schlechten Bezahlung zusammen. Außerdem werden Lastwagen als große, laute Umweltverschmutzer wahrgenommen, die andere Verkehrsteilnehmer nicht etwa versorgen, sondern eher stören. ”Das schlechte Image treibt die Fahrer um. Wir brauchen eine neue Wahrnehmung des Berufs”, meint Engelhardt.”

Engelhardtin mukaan rekkakuskin ammatti houkuttelee yhä vähemmän. Rekkoja pidetään suurina ja äänekkäinä ympäristön saastuttajina, jotka eivät huolla muita tiellä liikkuvia, vaan lähinnä häiritsevät heitä. Työn ja perhe-elämän yhdistäminen ei onnistu ja palkka on huono. Tarvitaankin Engelhardtin mielestä rekkakuskin ammatin uudelleenarviointi.

https://www.spiegel.de/wirtschaft/lastwagenfahrer-gesucht-experte-warnt-vor-versorgungskollaps-auch-in-der-eu-a-68503b34-25c1-4577-93c1-29b6bf072e9d

https://www.tagesschau.de/wirtschaft/verbraucher/lkw-fahrer-mangel-uk-hamsterkaeufe-supermarktregale-101.html

+8
jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu