Lahden me-too-soppa kiehuu yhä – McCarronia savustetaan luottamustehtävistään

Kaikki viittaa siihen, että ”miesten kirjoittamat lait” saavat pian Lahden kaupunginvaltuustossa kyytiä. Niistä laeista puhui valtuutettu Elisa Lientola lahtelaisen Radio Voiman riitaisessa haastattelussa muutama viikko sitten. Asiasta kiinnostuneiden kannattaa kuunnella tuo haastattelu heti aluksi, se löytyy seuraavasta linkistä ja kestää noin 20 minuuttia:

https://www.radiovoima.fi/arkisto/lientola-mc-carron-juttu-ei-johtanut-k%C3%A4r%C3%A4jille

Lahden kokoomuksen valtuustoryhmä antoi vappuaattona jäsenelleen Francis McCarronille ”varoituksen,” koska katsoi tämän käyttäytyneen tuossa haastattelussa ”epäasiallisesti.” Kohua herättäneen oikeusriidan alkuperäiseen syyhyn eli ahdisteluväitteisiin kokoomus ei ota ainakaan vielä kantaa. Mutta osa valtuutetuista pitää ahdistelua faktana ja haluaa McCarronin pois luottamustehtävistään teknisen ja ympäristölautakunnan puheenjohtajana. Näin siis siitä huolimatta, että McCarron vapautettiin syytteistä ennen kuin käräjäoikeus pääsi edes käsittelemään asiaa.

Lientola puhuu Twitterissä ”todeksinäytetystä seksuaalisesta ahdistelusta,” mikä on silkkaa valetta ainakin ”miesten kirjoittamien lakien” mukaan. https://twitter.com/ElisaLientola/status/1257396052598099969

Lahden sivistyslautakunnan puheenjohtaja Maria Mäkynen onnistuu kirjoittamaan ”ahdistelun” kolme kertaa viisilauseiseen twiittiinsä asiaan liittyen: https://twitter.com/mariamakynen/status/1257540958213885953

Pian näemme, mihin Lahden valtuustoryhmien ”poliittiset neuvottelut (!)” johtavat:

”Asia etenee nyt valtuustoryhmien käsittelyyn.

– Valtuustoryhmät ottavat kantaa, onko kokoomuksen toiminta ollut riittävää tapauksen käsittelyssä. Sen jälkeen asia menee poliittisiin neuvotteluihin, kertoo puheenjohtajien kokousta vetänyt Sirkku Hildèn (sd.).

Puheenjohtajat päättivät, että saman tien pitää aloittaa virkamiesvalmistelu eettisistä toimintatavoista, että on selvää, miten pitää toimia, jos seksuaalista ahdistelua esiintyy kaupungin tilaisuuksissa.

– Nyt ei ole selvää miten seksuaalista ahdistelua käsitellään. Pitääkö olla tuomio asiasta ennen kuin asiaan voi puuttua, sanoo Hildèn.”

https://yle.fi/uutiset/3-11338022

+2
jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu