Lähteekö Rkp persuhallitukseen?

Puheenvuorossa on monissa blogeissa pidetty selvänä, että Rkp lähtee mukaan hallitukseen Kokoomuksen ja persujen kanssa. Lihat on jaettu, vaikkei karhua ole vielä kaadettu. Näin siitä huolimatta, että persujen kanssa ruotsalaisilla ei mitään yhteistä linjaa ole. Katsotaan, miten nyt suu pannaan, kun Rkp on vastannut hallitustunnustelija Petteri Orpon kysymyksiin.

Vastauksessaan hallitustunnustelijalle Rkp näyttää toimivan sivistysporvarin omanatuntona:

”Me RKP:ssä haluamme olla mukana edistämässä ja rakentamassa yhteiskuntaa, joka on avoin ja eteenpäinpyrkivä. Haluamme, että yhteiskunnassamme arvostetaan ja tunnistetaan demokratian, vapauden, oikeusvaltion ja ihmisoikeuksien merkitys. Haluamme, että yhteiskuntamme perustuu avoimuudelle, tasa-arvolle, yhdenvertaisuudelle ja kansainvälisyydelle. Haluamme olla mukana rakentamassa yhteiskuntaa, jossa maamme kaksikielisyys nähdään rikkautena ja pohjoismainen yhteistyö voimavarana.”

Tämäkin kohta on persuja päin pläsiä:”Heikko väestönkehitys ei korjaannu ilman määrätietoisia toimia. Työhön johtava maahanmuutto on ratkaisevassa asemassa. Ihmisten kansainvälinen liikkuminen on kaksisuuntainen ilmiö, jolla on monia myönteisiä vaikutuksia talouteen sekä kulttuurin ja osaamisen vahvistamiseen. Me RKP:ssä haluamme myötävaikuttaa siihen, että Suomi koetaan maana, jossa on houkuttelevaa asua, opiskella ja tehdä töitä.”

Ja vielä varmemmaksi vakuudeksi tämä:” Kulttuuri lisää yhteiskuntamme elinvoimaa ja me RKP:ssä haluamme pitää kulttuurin kiinteänä osana hyvinvointiamme. Haluamme taata kulttuurille mahdollisimman hyvät toimintaedellytykset, samaan aikaan turvaten kulttuurin ja taiteen itsenäisyyden.”

https://sfp.fi/fi/ruotsalaisen-eduskuntaryhman-vastaukset-hallitustunnustelijan-kysymyksiin-18-4-2023/

 

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu