Lähteekö Rkp persuhallitukseen?
Puheenvuorossa on monissa blogeissa pidetty selvänä, että Rkp lähtee mukaan hallitukseen Kokoomuksen ja persujen kanssa. Lihat on jaettu, vaikkei karhua ole vielä kaadettu. Näin siitä huolimatta, että persujen kanssa ruotsalaisilla ei mitään yhteistä linjaa ole. Katsotaan, miten nyt suu pannaan, kun Rkp on vastannut hallitustunnustelija Petteri Orpon kysymyksiin.
Vastauksessaan hallitustunnustelijalle Rkp näyttää toimivan sivistysporvarin omanatuntona:
”Me RKP:ssä haluamme olla mukana edistämässä ja rakentamassa yhteiskuntaa, joka on avoin ja eteenpäinpyrkivä. Haluamme, että yhteiskunnassamme arvostetaan ja tunnistetaan demokratian, vapauden, oikeusvaltion ja ihmisoikeuksien merkitys. Haluamme, että yhteiskuntamme perustuu avoimuudelle, tasa-arvolle, yhdenvertaisuudelle ja kansainvälisyydelle. Haluamme olla mukana rakentamassa yhteiskuntaa, jossa maamme kaksikielisyys nähdään rikkautena ja pohjoismainen yhteistyö voimavarana.”
Tämäkin kohta on persuja päin pläsiä:”Heikko väestönkehitys ei korjaannu ilman määrätietoisia toimia. Työhön johtava maahanmuutto on ratkaisevassa asemassa. Ihmisten kansainvälinen liikkuminen on kaksisuuntainen ilmiö, jolla on monia myönteisiä vaikutuksia talouteen sekä kulttuurin ja osaamisen vahvistamiseen. Me RKP:ssä haluamme myötävaikuttaa siihen, että Suomi koetaan maana, jossa on houkuttelevaa asua, opiskella ja tehdä töitä.”
Ja vielä varmemmaksi vakuudeksi tämä:” Kulttuuri lisää yhteiskuntamme elinvoimaa ja me RKP:ssä haluamme pitää kulttuurin kiinteänä osana hyvinvointiamme. Haluamme taata kulttuurille mahdollisimman hyvät toimintaedellytykset, samaan aikaan turvaten kulttuurin ja taiteen itsenäisyyden.”
Persut olivat maahanmuutosta kirjoittaneet suurin piirtein niin, että he vastustavat sellaista EU:n ulkopuolelta Suomeen suuntautuvaa maahanmuuttoa, joka on Suomelle taloudellisesti haitallista ja lisää turvattomuutta maassa.
Tuo on sikäli taiten kirjoitettu, että sitä sellaisenaan tuskin kukaan voi vastustaa. Vastustajahan sitten haluaisi taloudelle haitallista maahanmuuttoa ja rikollisuuden lisääntymistä.
Eri asia vain on miten tuollainen maahanmuutto sitten käytännössä tuunistetaan siitä hyötymaahanmuutosta. Siihen eivät persut olleet ottaneet kantaa.
Ilmoita asiaton viesti
Kait erona on se että töihin tulevalla on passi ja työpaikka jo olemassa kuin taas sillä toisella porukalla ei.
Ilmoita asiaton viesti
Persujen halu hallitukseen on niin kova, että vaalikampanjassa annetut lupaukset syödään kyllä. Varmin merkki tästä oli se, että persut jättivät äärioikeistolaisen ja Venäjä-mielisen Identiteetti ja Demokratia-ryhmän. Oma veikkaukseni on, että tämä riittää Rkp:lle.
Ilmoita asiaton viesti
Joudut pettymään. Persuissa ymmärretään erittäin hyvin, ettei puolueella ole varaa pettää keskeisimpiä vaalilupauksiaan, jos kannatukselle halutaan jatkuvuutta myös yhden vaalikauden jälkeen. Timo Soinin aikanaan johtama puolue oli aivan eri porukka kuin nykyinen puolue.
Ilmoita asiaton viesti
”Eri asia vain on miten tuollainen maahanmuutto sitten käytännössä tuunistetaan siitä hyötymaahanmuutosta. Siihen eivät persut olleet ottaneet kantaa.”
Nojaa. Aika monessa länsimaaksi katsottavaksi maahanmuuttajia pisteytetään tuo mielessä. Esim. Kanada pisteyttää maahanmuuttajat viiden ulottuvuuden (skills, education, language ability, work experience, other factors) -perusteella.
Tuskin kanadalainenkaan järjestelmä on aukoton, mutta on varsin todennäköistä, että maahanmuuttaja, jolla on korkea koulutus, hyvä kielitaito, laaja työkokemus ja muita esim. suomalaisen työelämän arvostamia taitoja, integroituu suomalaiseen yhteiskuntaan todennäköisesti paremmin, kuin maahanmuuttaja joilta edelliset puuttuvat.
Edit. Ja nyt kun Saksa suunnittelee samaa, ei Suomella ole varsinaisesti vaihtoehtoa. Muussa tapauksessa kun tulee käymään niin, että Suomeen päätyvät ne, jotka Saksa edellisin perustein dumppaa.
Ilmoita asiaton viesti
Saksa nyt ei sentään taida pisteyttää yhtään mitään, mutta hoitoalalla saatavuus törmää järjettömään byrokratian muuriin pätevyyden hyväksymisessä.Ei Saksalla ole mitään mitä dumpata.Saksan tilanne hoitoalalla alkaa olla katastrofaalinen suhteessa tarpeeseen ja saatavuuteen.
Ilmoita asiaton viesti
https://demokraatti.fi/nain-saksa-houkuttelee-tyovoimaa-eun-ulkopuolelta-tayta-vahintaan-kolme-ehtoa-neljasta
Ilmoita asiaton viesti
Tuo on lisämahdollisuus hakea töitä.Ei työnantajien suorittama värväys+työlupa ole minkään pisteytyksen takana.
Ilmoita asiaton viesti
Olkoon kuinka järkevää, mutta se ei johda mihinkään.Hyvä vertauskohta löytyy juuri nyt Britanniasta.Paljon toivottiin,mutta loppputulos on se,mitä persut ovat meillä vastaan.
Ilmoita asiaton viesti
Persut antaa vihreää valoa vain niille, joita ei ole tulossa.
Ilmoita asiaton viesti
Tuota ei jostain syystä suostuta uskomaan, ettei tänne mitään huipposaajia ilmaannu, eikä tavan duunareitakaan.
Joku voisi miettiä miksi ei tule.
Ilmoita asiaton viesti
Britannia ottaa tällä hetkellä avosylin vastaan niitä, joita ei pitänyt tulla ollenkaan edes Euroopasta.
Ilmoita asiaton viesti
Jos nyt tarkkoja ollaan, niin persut eivät vastauksessa Orvolle listanneet mitään koskien työpaikkaa, palkkatasoa t.m.s. He vastasivat vain sen, minkä referoin ylempänä. Mitä aiemmin on puhuttu ei liity Orpon kysymysten vastauksiin ja ne sanomiset olisivat voimassa vain, jos ne siihen vastaukseen olisi kirjoitettu.
Ilmoita asiaton viesti
Persut ja Rkp eivät lähde toistensa hallitukseen.Persut vielä vähemmän.
Ilmoita asiaton viesti
Se jää nähtäväksi. Tähän mennessä lähinnä RKP on suhtautunut varauksellisesti mahdollisuuteen hallitusyhteistöhön persujen kanssa, mutta kumpikaan ei ole varsinaisesti torpannut yhteistyömahdollisuuksia.
Ilmoita asiaton viesti
Persujen puoluesihteeri voisi yön pikkutunteina kirjoittaa jonkun älykkään möläyttelyblogin, jolla yhteistyöhön vaikutettaisiin. Avainsanoina esimerkiksi:
”Herrakansa”
”Pakkoruotsi”
”Freudenthal”
”Närpiö”
”Nådeskott”
Yms.
Ilmoita asiaton viesti
Siinä voi olla ruotsin kieli huonossa asemassa, jos PS on hallituksessa ja RKP oppositiossa.
Ilmoita asiaton viesti
PS ei ole hallituksessa jos RKP niin haluaa ja jos sinimusta hallitus syntyy niin eipä ole Orpolla kovin helppoa selittää EU-maiden Pm kokouksissa miksi hän johtaa hallitusta jossa on mukana EU-vastainen, Unkaria myötäilevä populistipuolue. Suomi menettää sen arvostuksen ja huomion jonka Sanna Marin Suomelle hankki alta aikayksikön.
Ilmoita asiaton viesti
No onhan me pärjätty senkin mainehaitan kanssa, että meillä on ollut hallituksessa, ihan pääministeripuolueena, Putinin kaasuputkikonsulttien puolue.
Ilmoita asiaton viesti
Lipponen oli kyllä erittäin EU-myönteinen, Purra ja persut ei.
Ilmoita asiaton viesti
Kysymys ei ole mistään ”nettiöyhötyksestä” vaan persujen puolueohjelmaan kirjattu pyrkimys irrottautua EU-jäsenyydestä. luuletko tosiaan etteivät tälläiset asiat ole EU:n jäsenmaitten tiedossa, kyllä ovat.
Ilmoita asiaton viesti
Raatikainen, huomaan ettet kovin tarkkaan seuraa EU:a käytävää keskustelua populistisien pärjäämisestä eri maissa. Aivan varmasti persut ovat mainehaitta Suomelle elleivät sitten muuta EU vastaista retoriikkaansa.
Ilmoita asiaton viesti
Suomalaisten perisynti on tämä ainainen mainehaittan esiintuominen. Eu:n tukipaketti väännettiin Suomessa läpi, jotta olisimme mallioppilaita. Politiikot voisivat joskus ajatella ensin suomalaisten etua ja unohtaa mainehaitat.
Ilmoita asiaton viesti
Mitä Marinin hankkima hyöty/arvostus on poikinut suomalaisille?
Ilmoita asiaton viesti
Ruotsin kieli on perustuslaissa, ei siihen vaikuta onko PS hallituksessa vai ei. Lindtmankin kiirehti puhumaan tiedotustilaisuudessaan pätkän ruotsia, joskin vähän kangerteli.
Ilmoita asiaton viesti
Onko opetuksen ruotsin kielen viikkotunnitkin määritelty perustuslaissa?
Ruotsin kielen asemaan liittyy paljon säädöksiä jotka eivät ole perustuslaissa. Jos PS on hallituksessa ilman RKP:tä voi olla, että he haluavat tarkistaa näitä säädöksiä.
Ilmoita asiaton viesti
Totta kai pakkoruotsi voitaisiin ja pitäisi poistaa. Sehän ylipäätään tuli kaikille samaan aikaan peruskoulun kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
”Siinä voi olla ruotsin kieli huonossa asemassa, jos PS on hallituksessa ja RKP oppositiossa.”
Tällaista tilannetta ei tule. RKP on hallituksessa kokoomuksen kanssa joka tapauksessa, ja tällä kertaa RKP voi ihan itse päättää, haluaako se maahan sinipunaisen vai sinimustan hallituksen. Parlamentarismi on ihmeellistä 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Aika vinkeää nimittää hallitusta jossa persut on mahdollisesti mukana persuhallitukseksi. Lähestyy koko ajan se päivä kun Snellman nauraa itsensä hengiltä.
Ilmoita asiaton viesti
Höpsis, olen jo henkisesti sopeutunut persuhallitukseen, vaikka naurattaahan se tietysti. Parhaimman lyömäaseen veivät minulta, kun muuttivat tuota EU-ryhmäänsä.
Ilmoita asiaton viesti
Kun pöly laskeutuu ja savu hälvenee, asettuu Säätytalon portaikkoon ryhmäkuvaa varten… sinipuna.
https://www.lekolar.fi/globalassets/inriver/resources/76655_52326.jpg
Ilmoita asiaton viesti
Ruotsinkieliset seuraavat Ruotsin mediaa joka ei voi olla vaikuttamatta.
Ilmoita asiaton viesti
”Rkp näyttää toimivan sivistysporvarin omanatuntona…”
Tämä kyllä nauratti. RKP saattaa näyttäytyä sivistysporvaristona Helsingissä ja Uudellamaalla, voin kokemuksesta vakuuttaa että maakuntien RKP on lähinnä sekoitus kepua ja persuja kunnissa joissa sillä on määräävä asema.
Jounilla on vähän stereotyyppinen kuva RKP:stä?
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä mulla on yhteyksiä Rkp-läisiin Raaseporin ja Paraisten suunnalla ja tiedän mistä puhut.
Ilmoita asiaton viesti
Vieläkään ei kukaan ole selittänyt itselleni mitenkään pitävästi, miksi ei kok, ps, kd, liikenyt voisi muodostaa hallitusta. Toisaalta höpötetään että jopa vähemmistöhallitus olisi mahdollinen muodostettava maassamme, mutta tässä omassa esityksessäni ei olisi kyse edes vähemmistöstä. Kun edustajia olisi 100, niin eikö siinä ole enemmistö, jos ei kerta puhehenkilö äänestä, eikä häntä lasketa joukkoon?
Se sitten toinen asia että kyse olisi todella pienestä ylivoimasta, joka voisi äänestyksissä olla haitaksi, mutta tuskinpa se oppositiokaan joka kerta täysilukuisena siellä istuu. Näin ainakin uskoisin.
Itse jos saisin asiasta päättää, niin rkp jäisi ulos. Pelkästään kommenttien vuoksi mitä laukonut ps-puolueesta ja heidän kanssaan tekemisestä.
Valitettavasti uskon että rkp menee hallitukseen, riippumatta ketä muita sinne tulee. Onhan se kuitenkin mannaa, kun 5%n kannatuksella pääsee ministerikabinetteihin ja saa uuden työkännykän .
Ilmoita asiaton viesti
RKP voisi järjestää persuille jatkokauden oppositiossa, kieltäytymällä menemästä heidän kanssaan hallitukseen…?
– Orpolle jäisi sinipuna ja leikkausmiljardien puolittaminen.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi jatkuvasti puhutaan työllisyysasteen nostamisesta, vaikka työttömyysasteen laskemisella saadaan huomattavasti suuremmat vaikutukset kansantalouteen? ”Työperäiselle” maahanmuutolle (tai RKP:n lanseeraamaa termiä käyttäen, ”työhön johtavalle” maahanmuutolle) voitaisiin asettaa ehto, että sellainen maahanmuuttaja on tervetullut, jonka maksamat verot riittävät yhden työttömän elättämiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Raimo Ylinen (#3881396) kysyt: ”Miksi jatkuvasti puhutaan työllisyysasteen nostamisesta, vaikka työttömyysasteen laskemisella saa-daan huomattavasti suuremmat vaikutukset kansantalouteen?
Tuota olen miettinyt useasti. Luulenpa, että ilmaisuja käyttävä politiikan ammattilainen tietää kyllä eron, mutta toimii kuten poliitikko ja tekee tietoisen valinnan; poliittista jargoniaan toistellessa hän halua unohtaa kummalla on parempi vaikutus kansantalouteen ja tekee valinnan ”hygieenisistä” tai viestinnällisistä syistä. ”Työllisyys, työllisyysaste ja nostaminen” ovat positiivisia sanoja, ilmaisuja, kun taas työttömyys ja työttömyysaste ja niiden laskeminen taas viittaavat ikävään työttömyyteen ja alaspäin menoon, siis ovat / maistuvat lukijalle negatiivisilta.
Seuratkaapa poliittista jargonia, niin huomaatte, että työllisyyden nostosta puhutaan aina kun voitaisiin käyttää parempaa ja osuvampaa työttömyyden tai työttömyysasteen lasku–termiä.
Ilmoita asiaton viesti
A-M Henrikssonin aikana RKP on luisunut SDP:n ruotsinkieliseksi haarakonttoriksi, joten lähteminen samaan hallitukseen PS:n kanssa on turha peko.
Ilmoita asiaton viesti
EKP:llä on tosiaan nyt mahdollisuus päättää tuleeko hallitus jossa ovat mukana porvarit, populistit hurrit ja hihhulit vai Kokoomus, SDP, vihreät ja RKP. Purralle varmaan maistuisi Ruotsin malli: vähemmistöhallitus jota PS halutessaan tukisi oppositiossa. Valta ilman vastuuta.
Ilmoita asiaton viesti
Tarkoitat tietysti RKP:tä. No, kok+SDP+vihr+RKP-hallitusta ei tule, koska kok jäisi siinä alakynteen. Kaikkein todennäköisin on hallitus, jossa on KOK+KD+RKP+SDP.
Ilmoita asiaton viesti
Joo, e ja r ovat sopivasti vierekkäin näppäimistöllä. 🙂 Kokoomus ei voi jäädä alakynteen hallituksessa jossa se on pääministeripuolue. Mutta KOK+KD+RKP+SDP-hallituksessa SDP:lle voisi tulla orpo olo.
Ilmoita asiaton viesti
En ole lukenut kaikkia kommentteja mutta tässä hallituskoalitiossa KOK jää altavastaajaksi kun SDP vaatii etujaan mitä on annettu.
Elikkä KOK halunnee kovan linjan PS kansa vaikka vähemmistö hallituksen.
Jännää nyt on
Ilmoita asiaton viesti
KOK-PS-RKP
Ilmoita asiaton viesti
Vastaus otsikon kysymykseen: Ei tietenkään kukaan lähde, koska kysymys on koulukiusaamisesta ja hiekkalaatikkoleikeistä eikä mistään todellisesta aikomuksesta hoitaa maan asioita maan etua silmälläpitäen.
Ilmoita asiaton viesti
Eivät kaikki puolueet ole kuin perussuomalaiset.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, mikä se maan etu sitten on, onko se Kokoomuksen ajama politikka jossa annetaan niille suomalaisille lisää joilla jo eniten on, vai onko se persujen ajama politiikka jossa Suomi eristetään muusta Euroopasta.
Ilmoita asiaton viesti
Väärin sanottu AG: ”jossa annetaan niille suomalaisille lisää joilla jo eniten on”
Otetaan vähemmän niiltä joilta eniten otetaan.
Ilmoita asiaton viesti
”Lähteekö Rkp persuhallitukseen?”
Vaalirahvaalta ovat kristallipallot hukassa, ja povaustaidotkin ovat ruostuneet.
Aino Kassinen olisi tiennyt
Ilmoita asiaton viesti
RKP on lähtenyt hallitukseen vuosia oli hallituspohja mikä tahansa. Vaikka kuinka vasemmalle kääntynyt. Minulle on jäänytkin epäselväksi onko RKP oikeistopuolue?
Suomessa on eduskunnassa vahva oikeistopohja; ollut jo pitkään, mutta niin vaan lähtivät ruotsalaiset erittäin punaväriseen hallitukseen neljä vuotta sitten. Ja nytkin kaipaavat ilmiselvästi kumppania siltä suunnalta. Vasemmistoliittoko olisi RKP:lle PS:ia parempi vaihtoehto?! Olisiko aika valita puolueen johtoon toinen henkilö Henrikssonin tilalle?
Suomen ruotsalaisissa on paljon mahtisukuja ja oikeistolaisia kulttuurihenkilöitä, mitä nämä ajattelevat jatkuvasta vasemmalle vänkäämisestä ja punavihreiden kyljessä kyhnäämisestä?
***
Keskustapuolue teki huonon valinnan liittyessään punavihreään hallitukseen, mutta vielä suuremman virheen puolue tekee ellei lähde pyydettäessä tulevaan oikeistohallitukseen. Ette te oppositiosta käsin maaseudun ja viljelijäväestön asiaa pysty ajamaan.
On syytä esittää kysymys myös keskustalle: oletteko oikeistopuolue?
Ilmoita asiaton viesti
Pelko pois, Snellman, sillä ruotsinkielinen yläluokkahan se edelleen määrää, ketkä Suomea hallitsevat ja ketkä eivät. Sekä rahavallan että poliittisen vallan puolella.
Ilmoita asiaton viesti
Kekkosen aikoina, suomettumisen takia kokoomusta pidettiin hallitusten ulkopuolella. – Nyt kokoomus on peli-ja piikkipaikalla, päättämässä ketä nyt kelpuutetaan ja jätetään ulkopuolelle…?
Ilmoita asiaton viesti
Mille aloille me aiomme saada työperäisiä maahanmuuttajia? ”Me RKP:ssä haluamme ..” on poliittisen satukirjan höttöä. RKP istui unelmahallituksessaan neljä vuotta. Koko hallitus oli rajoituksetonta maahanmuuttoa kannattava hallitus. Mitä he tekivät asian suhteen? Mitä? Eivät yhtään mitään. Ei edes Anna-Maja Henriksson, jonka kyvyt ovat enemmän satu- kuin toteutuspuolella.
Ilmoita asiaton viesti