Lahtelaispoliitikko vapautettiin syytteistä – puoluetoverit tuomitsivat kuitenkin

Vanha viisaus on, että poliitikon pahimmat viholliset omat omat puoluetoverit. He puukottavat surutta selkään, koska he kilpailevat samoista asemista ja luottamustehtävistä.

Tämän sai karmivalla tavalla kokea Lahden kokoomukselainen kaupunginvaltuutettu Francis McCarron. Hän palkkasi huippuasianajajan puhdistaakseen maineensa häirintäväitteiltä ja onnistuikin siinä. Tai siis luuli niin, kunnes media ja lopuksi Kokoomuksen toverituomioistuin onnistuivat kääntämään syytteistä vapauttavan syyttämättäjättämispäätöksen häntä vastaan. McCarron tuomittiin mediassa syyttäjän yksipuolisesti epäilemän teonkuvauksen perusteella ilman, että käräjäoikeus pääsi edes käsittelemään asiaa.

McCarron on mielenkiintoisessa Catch-22-tilanteessa. Hän ei voi valittaa syyttämättäjättämispäätöksestään, koska lain mukaan häntä ei ole voitu tuomita siinä syylliseksi. Hän on oikeuden ja yhteiskunnan silmissä syytön, kunnes toisin todistetaan, mutta kokoomusvaltuutettujen ryhmän mielestä osoitettu me- too- hengessä syylliseksi ” häirintään.”

Puoluetoverien tuomiosta tuskin on myöskään mitään valitusoikeutta. Eikä näköjään perusteluvelvollisuutta.

Näpyttelin tämän kokeeksi kännykällä enkä osaa nyt laittaa linkkejä. Googlaamalla ne löytyvät kyllä nopeasti.

jounisnellman

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu