Latvian puolustusministeri: jos Nato ja Yhdysvallat taipuvat Venäjän vaatimuksiin, Latviaa ei voi puolustaa

Latvian puolustusministeri Artis Pabriks ei lämpene Venäjän presidentti Vladimir Putinin neuvotteluesityksille Naton itälaajenemiseen ja asejärjestelmiin liittyen. Pabriksin mukaan Putin haluaisi estää Latvian puolustuksen kehittämisen samalla, kun Venäjä itse voisi keskittää joukkoja Latvian ja muiden Baltian maiden läheisyyteen. Baltian maat eivät näin ehtisi reagoida ja puolustautua mahdollisen hyökkäyksen varalta.

Pabriksin mukaan Venäjä vuodattaa ”krokotiilin kyyneleitä” väittäessään, että sen ”historialliset uhrit” uhkaisivat sitä.

Pabriksin mukaan Venäjän vaatimukset tuovat mieleen vuoden 1939, jolloin Neuvostoliitto vaati Latvialta tukikohtia alueelleen. Vaatimuksiin suostuttiin tuolloin tunnetuin seurauksin. Latvia vapautui miehityksestä vasta 1990-luvun alussa.

Venäjän toiminta Ukrainassa ja muualla muistuttaa Pabriksin mielestä Neuvostoliiton ja Natsi-Saksan perinteistä 1900-luvulla.

Jos Venäjä haluaa parantaa välejään ”demokraattiseen maailmaan,” sen täytyy voittaa uudelleen sen luottamus. Se voi tapahtua vain ”neuvostotyylisen” pelin lopettamisella.

https://www.la.lv/pabriks-piekrisana-krievijas-izvirzitajam-prasibam-nato-un-asv-padaritu-baltijas-valstis-neaizsargajamas

+13
jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu