Mika Aaltolan ”kärsivällisyys loppu” – mitä nyt tapahtuu?

Ajattelin, että presidenttigallupien kärkisijoilla komeileva Mika Aaltola jakaa iltapäivälehdissä taas tavanomaisia jaarituksiaan. Mutta ei, nyt Aaltolan pinna on näköjään kokonaan palanut:

”Aaltola kirjoittaa, että ”Suomen linjan toivoisi olevan nyt aikaisempaa kirkkaampi.” Hän toteaa, että Suomen tulisi osoittaa teoilla ja johdonmukaisuudella, että sen kärsivällisyys rajanaapurinsa oikutteluun on nyt loppu.” Aaltola kääntää vanhan elefantti ja hiiri-asetelman päälaelleen ja lapsenomaistaa Venäjän: kohta saatte Koivuniemen herraa!

Tähän joku Kremlin huru-ukoista pääsee vastaamaan, että Suomi uhkailee Venäjää. Eikä ole edes aivan väärässä.

Aaltola ei ole ainoa, jolta on kärsivällisyys loppunut siviilityönsä loputtomissa kampaviinerikekkereissä. Jauhetaan laimeita kompromisseja ja ”tekoihin” päästään vain harvoin. Useimmat poliitikot osaavat pitää tuon turhautumisensa sisällään, mutta näin esimerkiksi Adolf Hitler vuonna 1938: ”Saksan kansan edessä haluan voimakkaasti selittää, että kärsivällisyyteni Tshekkoslovakian kysymyksen suhteen on loppunut.”

Näyttää siltä, että meille on tulossa vilkas presidentinvaalikampanja!

https://peda.net/p/joutinen/historia/8-luokka/toinen-maailmansota/ahpsa

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/139b003f-f6eb-4801-9028-ccf175770dbd

 

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu