”Missä pihvi?” Amerikkalaisten hampurilaisista loppuu liha

Yhdysvaltalainen uutiskanava CNN kertoo tänään, että koronavirus on pudottanut lihantuotantoa Yhdysvalloissa 35 prosenttia vuoden takaisesta, Tuhansilla lihanjalostustehtaiden työntekijöillä on todettu virustartunta, ja tehtaita on jouduttu sulkemaan. Presidentti Donald Trump on sotatilalain valtuuksin määrännyt lihantuotantoa pidettäväksi käynnissä, mutta ainakaan toistaiseksi se ei ole torjunut lihapulaa.

Lihan tukkuhinta on Yhdysvalloissa noussut pilviin ja sen saatavuudessa on katkoksia. Tämänpäiväinen uutinen kertoo, että maineikas hampurilaisketju Wendy´s joutuu myymään monissa ravintoloissaan eioota. Kuten aina, tilannetta on pahentanut hamstraaminen, joka on tyhjentänyt hyllyt monesta supermarketista. Suurimmat marketit, kuten Costco-ketju, ovat asettaneet rajoituksia naudanlihan, sianlihan ja siipikarjan kertaostoksille.

Terveellisen ruoan ystävät kertovat, ettei lihapulassa ole kysymys ruokapulasta ollenkaan. Minua tällainen uutisointi kylläkin kylmää. Elintarvikkeidenkin markkinat ovat tänä päivänä jokseenkin globaalit. Reuters on jo kiinnittänyt huomiota siihen, että Yhdysvalloista viedään suuria määriä sianlihaa Kiinaan lihapulan aikana.

https://eu.cincinnati.com/story/news/2020/05/06/wendys-no-hamburgers-some-restaurants-due-beef-shortage/5174058002/

jounisnellman

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu