Mitä tapahtui Maarianhaminassa vappuyönä? Suomi vaikenee

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova puhuu iskusta, jossa sen Maarianhaminan konsulaatin pihalle olisi vappuyönä heitetty ”räjähtävä audiolaite” – mikä se sitten onkaan – ja muita esineitä. Konsulaatin henkilökunnan henki ja terveys olisivat kuulemma olleet vaarassa.

Nämä ovat vakavia syytöksiä eikä niitä voi noin vain lakaista maton alle. Mieleen tulee humalaisten vappujuhlijoiden neronleimaus, mutta kuten olen täällä aiemmin sanonut, pienen porukan taitavalla provokaatiolla voi saada tänä päivänä ihmeitä aikaan.

Suomen ulkoministeriö toiminnassa ihmetyttää se, ettei se edes myönnä tai kiellä saaneensa Venäjältä virallisen nootin. Noottien lähettämiseen ja vastaanottamiseen on olemassa omat kansainvälisissä sopimuksissa sovitut proseduurinsa. Toinen ihmeellinen asia on, ettei Ahvenanmaan poliisi kommentoi Ilta-Sanomille tapausta. Jos poliisilla ei ole tietoa asiasta, voi tämä muuttua melkoisen noloksi asiaksi Suomelle. Konsulaattien ja edustustojen suojelusta ja vartioinnista on myös sovittu kansainvälisissä sopimuksissa.

Zaharovan voi kuitata valehtelijaksi ja ruveta puhumaan vaikka Venäjän sotarikoksista, mutta kyllä suomalaisten viranomaisten ensireaktioista voi päätellä, että jotain Suomelle vahingollista on Maarianhaminassa tapahtunut.

Olen Kekkosen ajan aavistuksen suomettunut kasvatti ja katson, ettei Suomen pidä Naton jäsenenäkään ajautua mihinkään kahdenväliseen hakaukseen Venäjän kanssa. Toivon, että ulkoministeri Pekka Haavisto saadaan tästä asiasta pikapuoliin mikrofonin ääreen ja että Ahvenanmaan poliisi myös herää unestaan.

Jos joku välikohtaus on uhannut diplomaattien koskemattomuutta – jotka saamani tiedon mukaan ovat sukeltajia : D – on tästä tiedossa kansainvälistä mainehaittaa. Tässä voi käydä niin, että täällä Puheenvuorossakin suunniteltu konsulaatin haltuunotto ja marssi Ahvenanmaalle siirtyvät hamaan tulevaisuuteen.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009560344.html

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu