Moskovasta tukea Marinin hallitukselle

Kremliä lähellä oleva Vzgljad-lehti ottaa vahvasti kantaa siihen, mitä se kuvailee ”suomalais-ugrilaiseksi politiikaksi.” Lehti asettuu pääministeri Sanna Marinin puolelle Suomen ja Viron välisessä solvausskandaalissa ja haukkuu Viron sisäministeri Mart Helmeen ”vankkumattomaksi russofobiksi” ja ”Venäjän peräänantamattomaksi viholliseksi.”

Vzgljad kirjoittaa: ”Премьер Финляндии – приятная и умная женщина из рабочего класса, к которой со стороны России не за что предъявлять претензии: с финскими социалистами Москва традиционно успешно находила общий язык и возможности для сотрудничества.” Eli: Suomen pääministeri on miellyttävä ja viisas työväenluokan nainen, jonka suuntaan Venäjän puolelta ei kannata turhaan esittää vaatimuksia: Moskova on perinteisesti onnistunut löytämään yhteisen kielen ja yhteistyömahdollisuuksia suomalaisten sosialistien kanssa.

Kremlin viime viikkoina näkyväksi tullut viha ulkoministeri Pekka Haavistoa kohtaan ei siis näköjään ulotu pääministeri Mariniin ja ”sosialisteihin” eli demareihin. Logiikka voi olla siinä, että öljyntuottajamaa Venäjä vastustaa kaikkea vihreää ilmastopolitiikkaa.

https://vz.ru/world/2019/12/17/1013980.html

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu