Muu Eurooppa heräsi Suomen elpymispakettikiistaan – mitä jos eduskunta ei hyväksy pakettia?

Persut ovat mölisseet Suomen taas maailmankartalle. Maailman luetuimpiin ja arvostetuimpiin kuuluva taloustoimittaja Wolfgang Münchau esittelee EuroIntelligence-sivustollaan elpymisrahastohanketta ja koko EU:n budjettia koskevan pommin:  ”The fact of the matter is that if one country rejects the recovery fund, the whole fund won’t be able to go ahead.” Jos yksikin maa hylkää elpymispaketin, paketti ei toteudu ja neuvottelut EU-maiden kesken pitää aloittaa uudestaan.

Suomen hallitus tarvitsee ääniä opposition kansanedustajilta. ”What if they don´t get the votes?” Niin, mitä jos?

Laajalevikkinen Brexit-kiihkoilijoiden roskalehti Express otsikoi: EU ”trying to bully” Finland… – EU yrittää koulukiusata Suomea – Münchaun juttuun viitaten. En löydä tuota sitaatteihin laitettua lausumaa Münchaun tekstistä, mutta tuo sopii Expressin tyyliin kuin nenä päähän.

Nyt kun elpymispakettikiista on ylittänyt uutiskynnyksen englanninkielisessä mediassa, Kokoomuksen ja Keskustan kansanedustajat tulevat saamaan vielä monin verroin enemmän runtua Brysselistä ja varmaan Berliinistäkin. Kokoomuksen Elina Valtonen on jo vihjannut, että Kokoomus saattaa pyörtää päätöksensä äänestää tyhjää ja siirtyä elpymispaketin puolelle. Nyt odotetaan valtionvarainvaliokunnan mietintöä, jonka pohjalta eduskunta äänestää näillä näkymin ensi viikon keskiviikkona.

https://www.eurointelligence.com/

https://www.express.co.uk/news/politics/1431544/EU-news-Finland-coronavirus-recovery-fund-vote-EU-countries-latest

 

+6
jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu