Myös Lontoo jalkapallon koronalinko – mutta mitä nyt tehdään?

BBC uutisoi tänään, että Skotlannin jalkapallofanien Lontoon reissuihin on jäljitetty 2000 koronatartuntaa. Fanit matkasivat Lontooseen kymmenin tuhansin ja juhlivat pubeissa, terasseilla ja keskeisellä Leicester Squarella. Itse Wembleyllä pelattuun otteluun ei ollut lippuja kuin murto-osalla faneista eikä itse ottelu ole välttämättä koronan leviämisen kannalta olennainen tekijä.

Jalkapallon EM-kisat ovat kuin ovatkin Euroopan laajuinen koronalinko, mutta hyvä kysymys on, tehdäänkö sen pysäyttämiseksi mitään. ”Maito on jo kaatunut,” sanoi ministeri Krista Kiuru, ja tuo saattaa pitää paikkansa myös Euroopan tasolla. Nuorten miesten massat on päästetty irti pubeihin ja fanialueille kaikissa Euroopan tärkeimmissä kaupungeissa eikä ole nähtävissä, mistä kurinpalautus voisi alkaa. Kun on alkuun päästy niin antaa mennä vaan, lauloi jo Irwin Goodman.

Englannin jalkapallomaajoukkue pääsi eilen vuosikymmenien kirouksestaan voitettuaan Saksan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella ja tähtää nyt tosissaan 11.7 pelattavaan finaaliin Lontoon Wembleyllä. Miljoonat juhlivat, kaikki Englannin lehdet hehkuttavat joukkuetta eikä pääministeri Boris Johnsonilla ole juurikaan mahdollisuuksia tämän rallin pysäyttämiseen uudella lockdownilla. En usko, että Britannian armeijakaan saisi tällä hetkellä toisiaan halailevia englantilaisfaneja pois kaduilta.

Pietarin koronalingossa pelataan tulevana perjantaina puolivälieräottelu eikä mikään viittaa siihen, että ottelua oltaisiin siirtämässä tai edes myytyjä lippuja peruuttamassa. Hyvä kysymys olisi tietysti mihin ja miten ottelu siirrettäisiin. Ukrainan hallitus kokoontui tänä aamuna Ukrainan pelipaidat päällään eilisen Ruotsi-voiton jälkeen, mikä kertoo hyvin Euroopan jalkapallohuumasta.

Suomi on mukana pienemmässä mittakaavassa. Helsingissä pelataan parhaillaan HIFK:n ja HJK:n ottelua 5300 katsojan edessä. Tämä heijastuu terasseille, joissa turvavälit ja sen sellaiset on jo unohdettu.

Tartuntaluvut tästä varmasti nousevat monessa maassa. Euroopan päättäjien toivo piilee siinä, etteivät koronakuolemat tästä merkittävästi nouse, onhan riskiryhmät monessa maassa jo rokotettu. Mikään ei ainakaan viittaa siihen, että päättäjät haluaisivat puuttua kisojen aiheuttamaan koronan nopeaan leviämiseen.

https://www.bbc.com/news/uk-scotland-57667163

+1
jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu