Ovatko ”urheilijamme” rahanahneita lintsareita?

Iltalehdessä on aika hyytävä juttu ”suomalaisista” miljonääri-”urheilijoista,” jotka pyrkivät lykkäämään asepalvelustaan välttääkseen sen sitten kokonaan. Kaikenlaisia ”erityisjärjestelyjä” vaaditaan, jotta päästäisiin tienaamaan isoja rahoja.

Urheilijat ovat fyysisiltä ja henkisiltä ominaisuuksiltaan lähtökohtaisesti parasta ainesta armeijaan. Siksi puhunkin nyt ”urheilijoista” lainausmerkeissä. He ovat myös esikuvia muulle nuorisolle. Siksi tällainen sluibaaminen on erityisen vaarallista.

”Tulkaa hakemaan minut täältä, jos haluatte.” – Monen äkkirikkaan kommentista ilmenee, että keltainen neste on noussut päähän. Varsinkaan joukkueurheilijoilta ei tällaisia kommentteja odottaisi. Joukkuekaveria ei jätetä, ja tässä tapauksessa ensisijaiset joukkuekaverit ovat Suomen kansa.

Kymmenet ammattilaisurheilijat ilmeisesti laskevat sen varaan, että heidät vapautetaan palveluksesta terveydellisistä tai muista syistä. Tai että palaavat Suomeen vasta päälle kolmekymppisinä, jolloin armeijaan ei enää määrätä. Iltalehden mukaan NHL-kiekkoilija Eric Haula vapautettiin armeijasta polvivamman takia, vaikka hän kykeni pelaamaan NHL:ssä jääkiekkoa. Tiedän myös Englannissa asuvan kolmekymppisen miehen, joka vapautettiin armeijasta sen takia, että palvelukseen astuminen aiheuttaisi hänessä ”ahdistusta.”

Mielestäni rahan takia armeijaa ulkomailla pakoilevat pitäisi ohjata luopumaan Suomen kansalaisuudesta, jos edes Urheilukoulun varsin kevyt palvelus ei maistu. Tai sitten korruptoida järjestelmä kokonaan niin, että vaikka lupaava viulisti saisi ostaa vapautuksen palveluksesta jollain suurehkolla rahasummalla.

https://www.iltalehti.fi/muutlajit/a/1c02aa55-fe18-42b8-8f46-b7dbdebdf61c

https://www.iltalehti.fi/smliiga/a/9e7b8988-46f1-497e-a7f5-8f7a2daea8ed

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu