Persuhallitus tarkoittaisi paluuta Venäjän etupiiriin

Elin lapsuuteni ja nuoruuteni Moskovan etupiirissä, YYA-sopimuksen sitomassa Suomessa. Pääsimme irrottautumaan siitä vasta 1990-luvun alussa, jolloin suomalaiset vapautuivat noista kahleista ja saivat valita lähentymisen länsi-Eurooppaan. Tämänpäiväiset gallup-luvut osoittavat, että suomalaiset ovat hylkäämässä läntisen yhteistyön ja matkalla takaisin itäisen imperiumin turvalliseen syliin. Läntistä liberalismia ja ”globalismia” vastustavat persut ovat suurin puolue 23 prosentin kannatuksellaan

Venäjän presidentti Vladimir Putin tarjoaa tänä päivänä eurooppalaisille konservatiivisen vaihtoehdon perhearvoineen. Putinin johtama Euroopan äärioikeisto, johon myös persut kuuluvat, vastustaa länttä ja liberalismia, tai kuten persujen kansanedustaja Ville Tavio sen tänään Twitterissä muotoili, ”federalismia” ja ”globalismia.”

Ex oriente lux – suomalaisille valo tulee taas kolmen vuosikymmenen tauon jälkeen idästä. Vapaus ei enää kelpaa, nyt kiehtoo idän autoritaarisuus ja sotilaallinen mahti.

Persut haaveilevat EU:n hajoamisesta, mikä tarkoittaa tänä päivänä antautumista Venäjän etupiiriin. Jos persut nostetaan hallitukseen, Suomea nousee johtamaan Euroopan Venäjä-mielinen äärioikeisto. Puheenjohtaja Halla-ahon yhteistyökyvyttömyys kaikkiin suuntiin aiheuttaisi vähintään valtatyhjiön, joka tekisi Suomesta toimintakyvyttömän ja helpon saaliin Putinille.

Nyt nähdäänkin, onko Kokoomuksen sivistysporvareilla enää kanttia puolustaa Suomen läntisiä ja liberaaleja arvoja. Kesällä 2017 se vielä onnistui ja Halla-ahon persut torjuttiin, mutta siitä lähtien maailmanpolitiikan tuulet ovat puhaltaneet kylmästi idästä.

Tilanne on sama kuin 1970-luvulla, jolloin pahimmillaan yli 20 prosenttia äänestäjistä toimi Moskovan viidentenä kolonnana osana Moskova-mielisten eurooppalaisten puolueiden tiivistä verkostoa. Osa kommunisteista oli jonkinasteisen itsenäisyyden tai jopa läntisen yhteistyön kannalla, mutta Moskova pääsi käyttämään heitä surutta lyömäaseena suurvaltapolitiikassaan.

Suomessa ei huomata, kuinka persujen verkosto tekee koko ajan myyräntyötään Euroopan turvallisuuden heikentämiseksi. Saksassa sikäläiset persut – AfD – vastustavat Naton sotaharjoituksia ”venäläisvastaisena provokaationa.”

https://www.afdsachsen.de/presse/pressemitteilungen/provokationen-gegen-russland-endlich-beenden.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu