Persumepit Venäjän asialla

Euroopan parlamentti äänesti aiemmin viikolla toimenpiteistä Venäjän propagandaa, disinformaatiota ja hybridivaikuttamista vastaan. Päätöslauselma meni läpi selvällä äänienemmistöllä, ja Hesarin mukaan ”lähes kaikki” suomalaiset mepit paitsi persujen Laura Huhtasaari ja Teuvo Hakkarainen äänestivät päätöslauselman puolesta. Huhtasaari ja Hakkarainen äänestivät vastaan.

Joku fiksumpi kuin minä voisi löytää netistä äänestyskartan, josta näkisi, miten kukin meppi on äänestänyt. Itse en sellaista tähän hätään löytänyt.

Huhtasaaren ja Hakkaraisen temppu ei ole ihme, koska päätöslauselmassa mainittiin Venäjä negatiivisessa valossa ja myös ”suora ja epäsuora taloudellinen tuki” asiattoman häirinnän keinona. Persujen Identiteetti ja Demokratia-ryhmän puolueista ainakin Italian Lega on ollut poliisitutkinnassa venäläiseen rahoitukseen liittyen.

Britanniassa on noussut kohu siitä, että myös Nigel Faragen Brexit-puolue äänesti tuota päätöslauselmaa vastaan. Näyttää siltä, että Brexit-puolue on muiden eurooppalaisten populistipuolueiden tavoin Venäjän taskussa.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006270240.html

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/B-9-2019-0108_EN.html

https://www.independent.co.uk/news/uk/politics/russian-election-nigel-farage-brexit-party-eu-vote-elections-a9150571.html

jounisnellman

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu