Puolan hallitus jättää Euroopan tuomioistuimelta tulleet sähköpostit avaamatta – mitä luulee saavuttavansa?

En yleensä luota google-käännöksiin enkä neuvo muitakaan niihin luottamaan, mutta tämä on niin herkullinen juttu, että laitettakoon tähän. Eiköhän tämä vähitellen poimita Puolasta muunkieliseen mediaan.

Puolan hallitus sanoo Gazeta Wyborcza-lehdelle, ettei ”kukaan virkamies” ole avannut Euroopan tuomioistuimelta tulleita sähköposteja. Niissä kun määrätään Puolalle miljoonan euron sakko jokaiselta päivältä siihen asti, kunnes Puola ryhtyy toimiin laittoman korkeimman oikeuden tuomareiden kurinpitoelimen lakkauttamiseksi.

Puola ilmeisesti odottaa, että tuomioistuin lähettää päätöksen kuriiripostina, siihen voi mennä muutama päivä. Tällä Puola ilmeisesti laskee säästävänsä muutaman miljoonan. Jokin kuitenkin kertoo minulle, että sakko on määrätty voimaan siitä päivästä lukien, kun päätös on tehty ja virallinen sähköposti lähetetty.

Voihan Puolan hallitus tietysti juosta lopuksi karkuun papereita tuovaa haastemiestäkin. Tätä ovat hämärämiehet ja ehkä naisetkin kokeilleet Suomessa, mutta menestys on ollut vaihtelevaa.

Toisessa Gazeta Wyborczan jutussa Puolan varaoikeusministeri Michal Wos esittää toiveikkaana, että Puola voisi kuitata sakot EU-jäsenmaksuistaan. Eiköhän siinäkin tule Brysselistä lain koura vastaan.

Parempi olisi ryhtyä neuvottelemaan ja toteuttaa aivan ensimmäisenä pääministeri Mateusz Morawieckin viime viikolla antama lupaus oikeuslaitoksen riippumattomuutta tuhoavan kurinpitoelimen lakkauttamisesta. Euroopan tuomioistuin antoi sitä koskevan päätöksensä jo heinäkuussa.

https://next.gazeta.pl/next/7,151003,27741312,polska-znalazla-sposob-na-kary-nikt-z-polskich-wladz-nie-otworzyl.html#s=BoxOpImg3

+2
jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu