Ruotsin persut hyökkäävät EU:ta vastaan

EU:sta on tulossa Ruotsille ”pakkopaita,” mesoaa Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson Aftonbladetissa. Hän sanoo, että Ruotsin EU-jäsenyys pitää ”arvioida uudelleen” (utvärderas). Suomen persut saavat varmasti tästä vettä myllyynsä käynnissä olevissa hallitusneuvotteluissa. Vladimir Putin taputtaa Kremlissä karvaisia käsiään.

Ei ole kuin puoli vuotta siitä, kun Ruotsin maltillinen oikeisto sopi Åkessonin kanssa Tidö-sopimuksella hallitusyhteistyön pääkohdista. Mutta kun Åkessonin puolue, jolla näyttää olevan veto-oikeus hallituksen päätöksiin, on nimellisesti hallituksen ulkopuolella, hän voi vapaasti suoltaa julkisuuteen tällaista roskaa.

On Luojan lykky, ettei Suomessa ainakaan tässä vaiheessa harkita Ruotsin mallin mukaista vähemmistöhallitusta, jossa persut olisi jonkun vallanjakosopimuksen pohjalta hallituksen tukipuolue oppositiossa. Ruotsin porvarit menivät tähän ansaan, ja nyt saavat korjata erehdyksensä hedelmiä. Jos ja kun persut tekevät typeryyksiä Suomen tulevassa hallituksessa, heidän tulee ainakin olla siitä parlamentaarisessa vastuussa.

Ruotsin työ- ja integraatioministeri Johan Pehrson ehti jo kommentoida, että Ruotsin EU-jäsenyyden uudelleenarviointi on ”täysin poissuljettua.” Mutta tämä tuskin pysäyttää Åkessonia, joka on ehtinyt jo pari kertaa uhata hallituskriisillä. Valta hallituksen yli on selvästi kihahtanut Åkessonilla hattuun.

https://twitter.com/JohanPehrson/status/1653320513287081993

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/62a4e6ef-ff87-4d48-be01-c8391d3ca16d

 

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu